Ψήφισε την ταινία

Για να ψηφίσεις την ταινία, πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς (δωρεάν).
Η ταινία ψηφίστηκε από 37 επισκέπτες με βαθμολογία 2,45 (για τη βαθμολόγηση των ταινιών χρησιμοποιήθηκε ο αλγόριθμος Bayesian, τον οποίο εφαρμόζει και η Internet Movie Database).

Φωτογραφικό υλικό

Ο Μολυβένιος Στρατιώτης Αναλυτικά στοιχεία ταινίας

Γενικά στοιχεία

Χώρα:
ΕΛΛΑΔΑ
Είδος:
Μυθοπλασία
Έτος:
2005

Τεχνικά στοιχεία

Format:
3D Animation
Χρώμα:
Χρώμα
Διάρκεια:
3' 30''
Ήχος:
Stereo

Συντελεστές

Σκηνοθέτης:
Πολύκαρπος Παριορίτσας
Παραγωγός:
Πολύκαρπος Παριορίτσας
Σενάριο:
Πολύκαρπος Παριορίτσας
Διεύθυνση Φωτογραφίας:
Πολύκαρπος Παριορίτσας
Μοντάζ:
Πολύκαρπος Παριορίτσας

Περίληψη

Το δραματικό παραμύθι του μολυβένιου στρατιώτη και της αγάπης του για την όμορφη μπαλαρίνα. Η οδύσσειά του για να ξαναγυρίσει κοντάτης και οι δραματικές αποφάσεις για το τέλος.

Σκεπτικό - Σχόλια

Από τα παραμύθια που δεν έχουν happy end για κανέναν από τους συμμετέχοντες, η τύχη και το έντονο συναίσθημα ολοκληρώνουν αυτό που ονομάζουμε μοίρα στο τέλος, όπως συμβαίνει και στη ζωή.

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας

Βιογραφικό σκηνοθέτη Πολύκαρπος Παριορίτσας

Ο Πολύκαρπος Παριορίτσας έχει σπουδάσει πληροφορική και 3d animation. Τα έργα που έχει αναπτύξει ή συμμετάσχει είναι ανάπτυξη διαφήμισης για τηλεόραση σε περιβάλλον, 3D Animation, ανάπτυξη μουσικού video clip για την τηλεόραση. Πραγματοποιήσε την παραγωγή digital film editing τριών ταινιών μικρού μήκους για διεθνή φεστιβάλ (The Postcard, Urban Fantasy, Museum of Minor Asia). Επίσης, έχει κάνει την 3D αναπαράσταση του ηλιακού συστήματος με παράλληλη εισήγηση για το 4ο συνέδριο ερασιτεχνικής αστρονομίας.
Τέλος, συμμετείχε στην ανάπτυξη αναπαράστασης της αρχαίας Ολυμπίας για το πρόγραμμα του Ευγενίδειου Πλανηταρίου και στην ανάπτυξη του εκπαιδευτικού CD με τίτλο Hermes σε 3D Animation (interactive).

Σχόλια επισκεπτών

από το νεότερο από το παλιότερο
Για να δημοσιεύσεις τα σχόλιά σου, πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς (δωρεάν).
16/3/2007 9:46:00 μμ

alexc@mycosmos.gr

Κακό animation, φωτισμός, υφές και μοντέλα.
Η έλειψη αισθητικών-καλιτεχνικών επιλογών δημιούργησε ένα αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται από μία μορφή εικόνας χωρίς συγκεκριμένο στυλ.
Ή αισθητική δηλαδή της ταινίας βασίζεται στο ανεπεξέργαστο αποτέλεσμα ενός σχεδιαστικού προγράμματος.
Εκτός από τις έτοιμες χoρευτικές κινήσεις που χρησημοποιήθηκαν αυτούσιες από το Character Studio του 3ds max.
Φτωχή και πρόχειρη επεξεργασία του "έτοιμου" υλικού που χρησημοποιήθηκε όπως οι υφές (Textures).
Υποπτη η αντήθεση που δημιουργειται από την η ταυτόχρονη ύπαρξη λεπτομερών μοντέλων (πιθανότατα από libraries) και προχειροφτιαγμένων "αυθεντικών" μοντέλων.
18/3/2007 11:22:21 μμ

mpampisv@yahoo.de

σαν ηδέα καλή
αλλά όπως προανέφερε ο alexc
σε 3d περίμενα περισσότερα
19/3/2007 12:31:13 μμ

avlonitiss@yahoo.co.uk

Πολύ καλή ιδέα. Μου άρεσε η σκοτεινή ατμόσφαιρα και το ψυχολογικό υπόβαθρο που προσπαθείς να δημιουργήσεις με την μουσική και τα κοντινά πλάνα.
Αξιοσημείωτη, θαυμάσια θα έλεγα, είναι η σκηνοθετική ματιά και τεχνική. Το μονταζ-ντεκουπαζ είναι εξαίσιο με ρυθμο και ο τρόπος εναλλαγών στις σκηνές είναι ο καλλίτερος που έχω δει εδώ και καιρό, ακόμη και σε ταινίες επαγγελματικές. Η τεχνική 3D δεν είναι προσεγμένη όμως η ταινία δεν κρίνετε μόνο από αυτό.

Εν κατακλείδι η συγκεκριμένη ταινία δημιουργεί συναισθήματα, έχει αφηγηματική ροή, εξαίσια σκηνοθετική άποψη και όμορφη κορύφωση.
19/3/2007 12:49:03 μμ

ithaca@12830.gr

Αρχικά είδα το ταινιάκι χωρίς ηχητική υπόκρουση και μου φάνηκε κάπως "αποστειρωμένο" για παραμύθι. Ο ήχος αλλάζει εντελώς την αίσθηση. Μου άρεσε πολύ η σκηνοθετική ματιά και το σκοτεινό της ύφος μολονότι θα ήθελα να έχει αναπτυχθεί περισσότερο η αφηγηματική της ροή.
20/3/2007 2:01:27 πμ

papsta70@yahoo.gr

αρκετά καλό! Η ιστορία τέλειωσε απότομα... Η μουσική μεγάλη δύναμη!
20/3/2007 2:24:49 πμ

HetionMagnis@Yahoo.gr

Nai hthela perissoterh istoria kai go, kalo omos, nomizo poly kalytero apo to prohgoymeno :)
21/3/2007 4:37:29 μμ

alexc@mycosmos.gr

Η ιδέα δεν είναι «πολύ καλή» όπως αναφέρει ο avlonitiss (19/3/2007).
Αντιθέτως μάλιστα πρόκειται για μία κακή αντιγραφή της ταινίας «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» όπως παρουσιάζεται στο Fantasia 2000.
O avlonitiss αρχικά λέει ότι η τεχνική είναι «αξιοσημείωτη» (Τρίτη σειρά). Ύστερα, στην τέταρτη σειρά αναφέρει «Η τεχνική 3D δεν είναι προσεγμένη». Ποίος νοήμων άνθρωπος θα πιστέψει τους χαρακτηρισμούς Αξιοσημείωτη, θαυμάσια, εξαίσιο, ο καλλίτερος που έχω δει εδώ και καιρό...
Προφανώς φίλτατε avlonitiss ή η ταινία που κρίνεις δεν είναι «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» του Πολύκαρπου Παριορίτσα ή απλά έχεις να δεις ταινία “πολύ καιρό”.
26/3/2007 2:30:51 μμ

xristgourgouris@yahoo.gr

ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΠΡΟΣΕΧΕ ΝΑ ΜΗ ΚΛΑΣΕΙΣ
28/3/2007 5:26:03 πμ

alexc@mycosmos.gr

Πολύ εύστοχο το επιχείρημά σου Χρήστο Γουργούρη.
Σε ποια τάξη παράτησες το σχολείο;
2/4/2007 12:30:22 μμ

xristgourgouris@yahoo.gr

ΟΜΟΛΟΓΩ! ΕΙΣΑΙ " ΚΛΑΣΕΙΣ " ΑΝΩΤΕΡΟΣ.

Υ.Γ. ΕΣΥ Ο ΑΠΟΚΑΤΩ
17/4/2007

nekisia1@yahoo.gr

ρε συ πολυκαρπε,ειδα την ταινια σου και εξοργιστηκα για μια ακομη φορα
με την τεχνικη κλόπη-paste που χρησιμοποιουν οι ελληνες εδω και χρονια
και για πολλα ακομη(σιγουρα).
ρε συ πολυκαρπε,εχεις το "ταλεντο" να δημιουργεις 3d animation
και σπαταλησες το χρονο σου σε χιλιοπαιγμενο-διασκευασμενο σεναριο
ρε συ πολυκαρπε,αν¨"δημιουργειτε" ταινιες μονο και μονο να μας τρωτε τον χρονο κοιταζοντες τες,μην το κανετε,ειναι αμαρτια και οχι μονο αυτο,
μας αναγκαζετε να ξοδευουμε τον διπλασιο γραφοντας αποδοκιμαστικα σχολια.
υ.γ θα συμφωνησω στο 100% με την εμπεριστατωμενη κριτικη του
alexc@mycosmos.gr
23/4/2007 5:31:49 μμ

pol@ipnet.gr

Κατ'αρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τις κριτικές σας. Δεν είχα σκοπό να απαντήσω αλλά το τελευταίο μύνημα ήταν σε αρκετά προσωπικό τόνο οπότε θεωρώ ότι δικαιούμαι απάντησης.
Με το ταινιάκι αυτό δεν είχα σκοπό να κάνω επίδειξη καμίας ικανότητας ή ταλέντου στο 3d animation που δεν ξέρω αν έχω κιόλας.
Ήθελα να πω μια μια ιστορία, που σημειωτέον μου αρέσει, και όταν την έκανα είχα πολύ συγκεκριμένα μέσα και ακόμη πολύ πιο συγκεκριμένο χρόνο να κάνω τα πάντα μόνος μου.

Δεν υπάρχει κανένα κλόπη-paste αφού τα μοντέλα είναι ελεύθερα από το internet και δεν με ενδιέφερε να φτιάξω τέτοια αφού σκοπός μου δεν ήταν αυτός.΄Σκοπός είναι να ειπωθεί η ιστορία και όχι τα μέσα και οι τεχνικές....

Νομίζω ότι ο σκοπός μου επιτεύχθει από τη σκοπιά ότι πράγματι μια ιστορία, με αρχή μέση και τέλος, ειπώθηκε. Σημειωτέον ότι το καλύτερο βραβείο μου το έδωσε ο τρίχρονος γιός μου που την προτιμά από τις άλλες εκδόσεις της ίδιας ιστορίας που του έχω πάρει.

Και πάλι σας ευχαριστώ όλους.
Πολύκαρπος
polparioritsas@in.gr



2/8/2007 1:09:54 μμ

O_Kanenas@tellas.gr

Εγώ, να πω την αλήθεια, αγαπητέ μου δεν μπορώ να κρίνω την τεχνοτροπία σου. Παρακολούθησα ευχάριστα όμως το έργο σου και μου φτάνει...
Τα άλλα ας τα κρίνουν οι ειδικοί...
7/8/2007 4:27:58 μμ

nancy_boukli@yahoo.com

Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε κι όλας...
30/8/2007 10:47:55 μμ

n_imfador_a@yahoo.gr

poli digital vre paidi m...anamenomeni epeidi oloi xeroun ti ginetai sto telos!!isos an to alazes ligo... i musiki katapliktiki...tespa bravo g tin prospatheia!!
17/9/2007 1:34:20 μμ

eapetos@hotmail.com

όμορφα
20/1/2008 4:14:32 πμ

madarakis@mail.gr

Εγώ θέλω να πω ένα "μπράβο" στον Πολύκαρπο για τη προσπάθεια του και ένα "όχι" σε όλους αυτούς που "καταδίδουν" τα μέσα που χρησιμοποίησε ο πρώτος με σκοπό να παρουσιάσει το συγκεκριμένο ταινιάκι.

Θα πρέπει να καταλάβετε πως άλλο κριτική και άλλο κατάκριση! Από τη στιγμή που είστε σε θέση γνωρίζετε και να παρουσιάζετε τα "κλόπυ" μοντέλα (λες και τι μας αφορούν πάνω στο ερώτημα αν μας άρεσε η ταινία ή όχι!) δώστε στον άνθρωπο 5-10 συμβουλές από την εμπειρία και τις γνώσεις που προασπίζετε με τόσο πάθος, αν φυσικά τις έχετε και δεν είστε ημιμαθής.
13/2/2008 9:24:30 πμ

info@atheaton.gr

Kali prospathia, an i kamera eixe pio fisiki kinisi the itan kalitera... Oraia mousiki.