όλες οι ταινίες της συλλογής μας

Η πρότασή μας για την Ταινία της Εβδομάδας

Η πρότασή μας για την ταινία της εβδομάδας στο shortfilm.gr αλλάζει κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με τον εβδομαδιαίο ρυθμό αλλαγής των ταινιών στους κλασικούς κινηματογράφους.

Party animals

Σκηνοθεσία:
Ιωάννης Ανδριάς
Σενάριο:
Ανδριάς Ιωάννης
Παραγωγή:
Imaginary Friends , Ιωάννης Ανδριάς
Διάρκεια:
11' 28''
Ηθοποιοί:
Κούρτης Τζίμης, Μαυρομιχάλης Αναστάσης, Πολίτης Φώτης, Τορτοπίδης Παναγιώτης, Ακριτίδης Άρης, Σγουρομάλλης Χάρης, Μπατσίλας Βασίλης, Λυμπέρης Στέλιος, Κουρουνδή Ελένη, Βερτσώνη Σταυρούλα
Περίληψη:
ΣΥΝΟΨΗ
Όταν οι καλεσμένοι ενός πάρτι καταλήγουν, ένας ένας, να κλειστούν με τη βία μέσα στην τουαλέτα, πρέπει να σκεφτούν. Θα κάνουν κάτι γι αυτό ή είχε δίκιο ο οικοδεσπότης που τους έκλεισε μέσα;

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Οι καλεσμένοι ενός πάρτι, κλειδώνονται στο μπάνιο ο ένας μετά τον άλλον για ασήμαντες αφορμές από τον οικοδεσπότη τους.
Εκεί μέσα διαφορετικοί χαρακτήρες με διαφορετικές πολιτικές και κοινωνικές απόψεις θα αντιμετωπίσουν το ερώτημα: Είχε δίκιο ο οικοδεσπότης που τους έκλεισε μέσα; Υπάρχει κάποιος λόγος να αντιδράσουν, ενώ ο καθένας τους κουβαλάει την δική του ενοχή και ευθύνη για τον λόγο που τιμωρήθηκαν με αυτόν τον τρόπο;
Σε όλη αυτήν την πολυφωνία απόψεων και διαστάσεων για την ζωή, ένας αποστειρωμένος χαρακτήρας, ανεπηρέαστος από την τέχνη, τον έρωτα και τις κοινωνικές συναναστροφές, θα γίνει παρατηρητής μιας κοινωνίας που φθίνει στο ζωώδες λόγο της έλλειψης επικοινωνίας, με τις φωνές των καλεσμένων να γίνονται κραυγές ζώων, κλεισμένων σε ένα σύγχρονο κλουβί.
Η πόρτα θα ανοίξει από τον οικοδεσπότη και όλοι θα βγουν έξω πλέον συμμορφωμένοι και αποδεχόμενοι των ευθυνών τους αφήνοντας τον αποξενωμένο άνθρωπο, πίσω, και μόνο του.
δείτε όλες τις ειδήσεις

Τελευταίες ειδήσεις

δείτε όλες τις παρουσιάσεις

Τελευταίες παρουσιάσεις ταινιών

ΒΗΜΑτάκι 12

Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος_2

Ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος για την μικρού μήκους ταινία.
Ο Δημήτρης ΚΟυτσιαμπασάκος, όχι μόνο σημαντικός κινηματογραφιστής αλλά και εξαιρετικός δάσκαλος για τον κινηματογράφο, αγαπάει την μικρή ταινία και το έχει δείξει μέσα από την δουλειά του (Μπορείτε να δείτε αφιέρωμα στο έργο του ΕΔΩ ). Μια  μικρή άποψη του για την μικρή ταινία στο 12ο βηματάκι μας.



ανανέωση όλες οι ταινίες της συλλογής μας

Τυχαία ταινία από τον κινηματογράφο μας

A Hardworking Robber

Σκηνοθεσία:
Michael Felanis
Σενάριο:
Michael Felanis
Παραγωγή:
Michael Felanis
Διάρκεια:
13' 50''
Ηθοποιοί:
John Sarakatsanis, John Drakopoulos, Manos Triantafillakis, Tasos Antoniou, Zenia Pavlidou
Περίληψη:
A Greek Short film that shows the impact of the economic crisis on a robber who has to work in order to get some money instead of stealing

Beyond Good & Evil

Trailer της ταινίας Beyond Good & Evil or (The Exuberantly Painful Process of Teething)
Σκηνοθεσία:
Παπαθανασόπουλος Αλέξανδρος
Έτος:
2018
Διάρκεια:
0' 34''
όλες οι ταινίες στη βάση δεδομένων

Τυχαίες ταινίες από το αρχείο Σύνολο ταινιών 4900

Πηγές του αρχείου

1939-1992: Λεξικό ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Αλίντας Δημητρίου
1993-σήμερα: Κατάλογοι φεστιβάλ Δράμας, έρευνα Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης

Από το 2012 και μετά εμφανίζονται μόνο οι ταινίες των οποίων οι δημιουργοί είναι μέλη στο site μας.

Αν είσαι δημιουργός, γίνε μέλος μας και καταχώρησε την ταινία σου.
Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις πληροφορίες για τις ταινίες που δεν εμφανίζονται, στείλε μας e-mail.

Μάθε πώς θα καταχωρήσεις την ταινία σου στη μοναδική ελληνική βάση δεδομένων για τη μικρού μήκους ταινία!
ανανέωση όλες οι ταινίες της Ταινιοθήκης

Τυχαία ταινία από τη Χρυσή Ταινιοθήκη

Προτού σκοτεινιάσει...

Σκηνοθεσία:
Μύρνα Τσάπα
Εισαγωγή:
Σκηνοθεσία: Μύρνα Τσάπα

Ο Μανώλης και η Έλλη συναντιούνται ξανά.
ανανέωση

Ξέρετε ότι...

  • ... ο Πέτρος Λαγούτης πρωταγωνιστεί στην μ.μ.τ. του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη με τίτλο "Οι άντρες δεν κλαίνε" το 2001;
  • ... ο Γιάννης Ζουγανέλης παίζει στην τ.μ.μ. "Κλεμμένος χρόνος" της Ευγενίας Καρύδη το 2010;
  • ... η Ναταλία Δραγούμη ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην τ.μ.μ. της Νάνσυ Σπετσιώτη «Τζαφάρ» το 2011;
  • ... ο Ορέστης Τζιόβας πρωταγωνιστεί στην τ.μ.μ. «Κάποιος» της Λίζας Αποστολοπούλου το 2010;
  • ... ο Μάνος Βακούσης πρωταγωνιστεί στην τ.μ.μ. του Βαγγέλη Καλαμπάκα με τίτλο "Απογραφή" το 2009;
  • ... ο Πάνος Μουζουράκης πρωταγωνιστεί στην ταινία "Χωρίς γάλα" του Θοδωρή Βουρνά, το 2015 ;

Πρόσφατες ταινίες στον κινηματογράφο μας

Παναγιώτης Κουντουράς

Ivan

Είδος:
Μυθοπλασία,
Διάρκεια:
9' 30'',
Έτος:
2018
Χάρης Σταθόπουλος

Το εισιτήριο

Είδος:
Μυθοπλασία,
Διάρκεια:
18' '',
Έτος:
2017
όλα τα Αφιερώματα

Αφιερώματα από τη Χρυσή Ταινοθήκη

Η t-shOrt θέλοντας να τιμήσει τους σημαντικούς Έλληνες μικρομηκάδες, ξεκινάει την σειρά "Αφιερώματα" στο shortfilm.gr.

Με τα "Αφιερώματα" επιδιώκουμε όχι μόνο την ουσιαστική αναφορά στο έργο και το υλικό των δημιουργών, αλλά ταυτόχρονα ενισχύουμε την ιδέα της ελληνικής κινηματογραφικής μικρού μήκους ταινίας μέσα απο την ολοκληρωμένη παρουσιάση και των σκηνοθετών αλλά και των ταινιών τους συνολικά.

Η πίστη μας στην αξία της μικρής ταινίας, μας ενδυναμώνει ώστε να επιμένουμε για όλο και πιο ουσιαστική δράση προβάλλοντας όσο πιο καλά μπορούμε την ελληνική μικρού μήκους ταινία, κόντρα στην αδιαφορία αρκετών, σχετικών με τον κινηματογράφο, θεσμών.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.

Καλή διασκέδαση.

ανανέωση

Τυχαία φωτό από Ταινία μ.μ.

Διάσημοι στις Ταινίες μ.μ.

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι γνωστά ονόματα διάσημων ηθοποιών και δημιουργών υποστηρίζουν με τη συμμετοχή τους τη μικρού μήκους ταινία. Σου δίνουμε μια εικόνα των διασήμων που με την παρουσία τους στις ταινίες συμβάλλουν στην αξία και τη δυναμική της ελληνικής μικρής ταινίας. Ακολουθούν μερικά τυχαία παραδείγματα και περισσότερα στην αναλυτική λίστα.
  • Αλέξανδρος Λογοθέτης
  • Γιάννης Μποσταντζόγλου
  • Μάριος Στρόφαλης
  • Γιώργος Χρανιώτης
ανανέωση δείτε όλες τις εκπομπές

"Μικρή, μικρή μου αγάπη" - Ραδιοφωνική εκπομπή

Εκπομπή 2η: "21 με 1 Ψυχραιμία" - Συνέντευξη με τον σκηνοθέτη και παραγωγό Κυριάκο Χατζημιχαηλίδη

Ο Σκηνοθέτης και Παραγωγός Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης καλεσμένος της Μαρίας Τομαρά, στην εκπομπή "21 με 1 Ψυχραιμία" της ΕΡΤ/Καλαμάτας εν όψη του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, μιλάει για την μικρού μήκους ταινία, τον κινηματογράφο και τις δράσεις του.

Ακούστε την εκπομπή

ανανέωση δείτε όλα τα κείμενα

Τυχαία κείμενα από τις Ιστορικές Αναφορές

Ελληνική Κοινότητα Χαϊδελβέργης (Αυγή 30.9.76)

Το ντοκιμαντέρ Ελληνική Κοινότητα Χαϊδελβέργης γυρίστηκε την άνοιξη του 1976 στην περιοχή Χαϊδελβέργης Δυτικής Γερμανίας.Η ταινία προβλήθηκε το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου και τιμήθηκε με το δεύτερο βραβείο μικρού μήκους.Σε εκείνα τα πρώτα μετά-δικτατορικά χρόνια, τα σκοτεινά, η ταινία, που αναφέρεται στη ζωή των Ελλήνων μεταναστών εργατών, χαρακτηρίστηκε από την επιτροπή λογοκρισίας ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙ' ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ.Το απαγορευτικό ίσχυσε και για την κρατική ΕΡΤ. Το ντοκιμαντέρ και ο σκηνοθέτης της μπήκαν στη μαύρη λίστα, που βεβαίως υπήρχε και ετηρείτο με φανατισμό, και το ίδιο κυνηγητό επαναλήφθηκε δυο χρόνια αργότερα με τον Γιώργο από τα Σωτηριάνικα.Σε μία από τις σκηνές της ταινίας, ο βιομηχανικός εργάτης της φωτογραφίας, με καταγωγή από τη Θεσσαλία, καταθέτει μπροστά στον φακό κομμάτια από τη ζωή του. Η συνέντευξη πλησιάζει στο τέλος της:... Για να ζει η οικογένεια μου στην Ελλάδα και να ζω εγώ εδώ, είναι μοναξιά γιατί αν φύγω και πάω κάτω δε...

Κείμενο από το πρόγραμμα της "Ίριδας" 1985

(όπου το κείμενο δεν ήταν σαφές υπάρχουν τελίτσες)ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣΤΑΙΝΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 1985 «ΙΡΙΔΑ»Τον Οκτώβρη του 1985, στο τελευταίο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε για πρώτη φορά μια ομάδα νέων σκηνοθετών αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της ταινίας μικρού μήκους. Είναι γνωστό ότι τα προβλήματα είναι πολλά.Η μικρού μήκους ταινία θεωρείται είδος περιθωριακό, που συνήθως είναι το πρώτο δείγμα δουλειάς, μοιραία αποκλεισμένο από κάθε περίπτωση" ……….ς παρουσίασης ή εμπορικής εκμετάλλευσης. Η μόνη, μέχρι στιγμής, δυνατότητα προβολής της είναι στα Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Δράμας, όπου υποβαθμίζεται.Στη Θεσσαλονίκη οι μικρές ταινίες υποσκελίζονται από τις μεγάλες παίζοντας το ρόλο γαρνιτούρας στο κυρίως πιάτο, ενώ στη Δράμα παρόλο που διαγωνίζονται αποκλειστικά ταινίες μικρού μήκους, οι οργανωτές προγραμματίζουν παράλληλα, για ασφάλεια και σαν «κράχτη» για τον κόσμο, και ταινίες ………. μήκους. Το γεγονός ότι αυτές οι ταινίες συνήθως πραγματοποιούνται με 16mm...

9/4/2024 - Σκηνοθέτης, ηθοποιός
sasdeathor@hotmail.com

Ονομάζομαι Τσελίδης Εμμανουήλ Χαράλαμπος, είμαι σκηνοθέτης, μοντέρ, ηθοποιός και σεναριογράφος.Προσφέρω τις υπηρεσίες μου, σε συναδέλφους όπου αναζητούν σκηνοθέτη ή ηθοποιό για γυρίσματα ταινιών ( short, medium η feature films ) ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ. Όσοι ή όσες ενδιαφέρονται να δουν κάτι από την δουλεία μου, κυκλοφορεί το trailer της ταινίας που ανέλαβα " The Lethal Force : THE DREAM II " όπου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Κόρινθο, διακρίθηκε με υποψηφιότητα σε 10 ταινίες μεγάλου μήκους για το βραβείο " ΧΡΥΣΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ " καθώς και εγώ ο ίδιος με υποψηφιότητα Α Ανδρικού Ρόλου.
Ακολούθησε τιμητική αναφορά από το Ελληνικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στον Άλιμο, καθώς και επιλογή ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Στοκχόλμη, για τις καλύτερες ταινίες του μήνα Φεβρουαρίου. Μόνο σοβαρές προτάσεις!

7/4/2024 - Σενάριο μόνο, ψάχνει σκηνοθέτη
manolis.kritsotakis@gmail.com

Σενάρια μικρού μήκους αναζητούν σκηνοθέτες/παραγωγούς για να γίνουν μια μέρα ταινίες όπως πάντα ονειρεύονταν. Έχουν καταχωρηθεί στην τράπεζα σεναρίων της t-shOrt (search words: Zad, Punch Line, Ο μεσίτης, Πόσο κοστίζει ένα λεπτό, Μανόλης Κριτσωτάκης) εδώ:
https://www.t-short.gr/tshort/senaria/

5/4/2024 - Δημιουργία
allecmiller709@gmail.com

Σκηνοθέτης - σεναριογράφος εδώ. Budget δεν έχουμε αλλά θα ενδιαφερόταν κανείς να δημιουργήσουμε κάποιο πρότζεκτ; Απευθύνομαι σε συνάδελφους αλλά και ηθοποιούς.