Ψήφισε την ταινία

Η ταινία δεν διαγωνίζεται. Είναι ενσωμάτωση στο site μας της αρχικής της ανάρτησης και η προβολή της εδώ είναι μόνο για αρχειακούς λόγους και σε καμία περίπτωση εμπορικούς.

Φωτογραφικό υλικό

FURORE Αναλυτικά στοιχεία ταινίας

Γενικά στοιχεία

Χώρα:
ΕΛΛΑΔΑ
Είδος:
Μυθοπλασία
Έτος:
2012

Τεχνικά στοιχεία

Format:
Χρώμα:
Χρώμα
Διάρκεια:
7' 0''
Ήχος:
Stereo

Συντελεστές

Σκηνοθέτης:
ΕΥΗ ΣΤΑΜΟΥ
Παραγωγός:
ΣΧΟΛΗ ΣΤΑΥΡΑΚΟΥ
Σενάριο:
ΕΥΗ ΣΤΑΜΟΥ
Διεύθυνση Φωτογραφίας:
ΝΙΚΟΣ ΚΕΡΚΙΝΟΣ
Μοντάζ:
PIETRO RADIN
Σκηνικά:
ΒΕΝΕΤΙΑ ΔΕΔΕΜΑΔΗ
Κοστούμια:
ΒΕΝΕΤΙΑ ΔΕΔΕΜΑΔΗ
Ηθοποιοί:
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΝ/ΝΑ ΜΑΛΤΕΖΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Περίληψη

Η ταινία, μια ψυχαναλυτική καταγραφή ονείρου σε οπτική μορφή, παρουσιάζει την πορεία ενός ανώνυμου χαρακτήρα καθώς εκείνος, κινούμενος σε ένα κόσμο παραίσθησης ολοένα και περισσότερο απειλητικό και εφιαλτικό, αναγκάζεται να παρακολουθήσει, σαν αμέτοχος παρατηρητής, τους ανομολόγητους φόβους να γίνονται σταδιακά πραγματικότητα.

Σχόλια επισκεπτών

από το νεότερο από το παλιότερο
Για να δημοσιεύσεις τα σχόλιά σου, πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς (δωρεάν).
7/5/2012 2:24:01 μμ

apollon7@otenet.gr

0
5/10/2012 7:34:26 πμ

mariadelliou@gmail.com

Μου κάνει εντύπωση η καταγραφή ενός τόσο τυπικού ανδρικού εφιάλτη από μία γυναίκα. Ίσως γι` αυτό, θα μπορούσε να πει κανείς. Και το ότι ο χαρακτήρας είναι ανώνυμος τονίζει ακριβώς αυτόν τον κοινό τόπο. Θεωρώ την ταινία πολύ καλή γιατί επιτυγχάνει τον στόχο της: να αναδείξει τον εφιάλτη αυτόν και τις τυπικές ανδρικές ανασφάλειες με τη σωστή δοσολογία δραματικότητας και με την επίγνωση ότι πρόκειται για φαντασιώσεις και φόβους... Κατά τη γνώμη μου είναι αυτή η απόσταση ασφαλείας που εξασφαλίζει η γυναικεία ματιά, ώστε να μην είναι δυνατή η ταύτιση πραγματικότητας και φαντασίωσης, αλλά με μία λεπτή ειρωνεία να γίνεται η αποστασιοποίηση από την πραγματικότητα, χωρίς να λείπει και η τρυφερότητα για το δράμα του ήρωα.