Για ένα διάστημα τα βίντεο θα είναι απενεργοποιημένα λόγω αναβάθμισης.
The videos will be unavailable for a while due to site upgrade.Περιλήψεις όλων των ταινιών με αλφαβητική σειρά

......για να βρείτε εύκολα ποια σας ενδιαφέρει να δείτε!

Εικόνες αρχαίων Ελληνίδων

Μία σύντομη εικονική παρουσίαση των όψεων των προσώπων και των στοιχείων φυσιογνωμίας των γυναικών στην αρχαία Ελλάδα, μέσα από τα αρχαιολογικά ευρήματα, που μας δίνουν το στίγμα της χαρακτηριστικής ανθρωπολογικής μορφολογικής διάπλασης μέσα στην οποία δημιουργήθηκε η φιλοσοφική δυναμική διαχρονική δομή του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Εικόνες αρχαίων Ελλήνων

Μία σύντομη εικονική παρουσίαση των όψεων των προσώπων και των στοιχείων φυσιογνωμίας, μέσα από τα αρχαιολογικά ευρήματα, που μας δίνουν το στίγμα της χαρακτηριστικής ανθρωπολογικής μορφολογικής διάπλασης μέσα στην οποία δημιουργήθηκε η φιλοσοφική δυναμική διαχρονική δομή του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Εικόνες Μεγάλου Αλεξάνδρου

Μία σύντομη εικονική παρουσίαση της όψης του προσώπου και των στοιχείων φυσιογνωμίας του Μεγαλέξανδρου, μέσα από τα αρχαιολογικά ευρήματα, που μας δίνουν το στίγμα της χαρακτηριστικής ανθρωπολογικής μορφολογικής διάπλασης μέσα στην οποία δημιουργήθηκε η φιλοσοφική δυναμική διαχρονική δομή του αρχαίου ελληνικού κόσμου της εποχής του. Το έργο αυτό έχει βραβευθεί από πολλούς φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς για το θέμα αυτό και έχει εκδοθεί ως βιβλίο από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, ΓΕΣ, ΥΕΝ, ΑΕΑ κ.λπ. ενώ είναι με την αιγίδα πολλών φορέων. Στο έργο περιέχεται μία συλλογή στοιχείων (από βιβλία, παπύρους, όστρακα, επιγραφές, επιγράμματα κ.λπ. ιστορικού υλικού) σχετικά με τα Τεχνικά και Οικονομικά στοιχεία (Οικονομοτεχνικά δεδομένα) της εκστρατείας του Μεγαλέξανδρου. Το έργο έχει πάρει τις καλύτερες κριτικές από διαφόρους Πανεπιστημιακούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ το σύνολο του πολιτικού κόσμου, έχει ήδη καταθέσει την ομόψυχη συμπαράσταση στην «μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο αυτή έρευνα η οποία καλύπτει ένα μεγάλο κενό στην ελληνική και παγκόσμια βιβλιογραφία».

Έλα να σου πω

Ο Γιάννης και η Σοφία είναι παντρεμένοι εδώ και 20 χρόνια. Η ζωή τους κυλά ήρεμα, ώσπου συμβαίνει κάτι που ταράζει τα νερά... Μπορείτε να ακούσετε την ραδιοφωνική μας εκπομπή "Μικρή Μικρή μου αγάπη" στην οποία είναι καλεσμένη η Κατερίνα Φιλιώτου και μας μιλάει για την ταινία της "Ελα να σου πω". Ακολουθήστε στο Μενού: "Η μικρού μήκους ταινία" και στο υπομενού "Ραδιοφωνικές εκπομπές". Εκπομπή Νο 1 http://www.shortfilm.gr/broadcasts.asp

Ελένη

Μια γυναικα μαθαινει για την κατα- γωγη της και αναζητα τις ριζες της.

Εμπόδια...

Ο αγώνας μιας νεαρής αθλήτριας, όταν η προσπάθεια δεν φέρνει απαραίτητα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ένας κύκλος

Μια καταρακτώδη βροχή εκατοντάδες γεννήσεις.Ένα ζουζούνι διανύει τη πολυτάραχη ζωή του.Προσπαθεί να επιβιώσει.Στο τέλος όλα επανέρχονται αργά.

Επιστροφή σε καλύτερο κόσμο

Ο ήρωας έρχεται στην Αθήνα με σκοπό να βρει εκδότες που θα ενδιαφερθούν για τα γραπτά του. Όμως συναντά κλειστές πόρτες, ενώ και τα χρήματά του τελειώνουν. Τελικά ένα γράμμα της αδελφής του, τον πείθει να παρατήσει το όνειρό του και να επιστρέψει πίσω.

επόμενη στάση

Ο Άνι, ένας 18χρονος Αλβανικής καταγωγής ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.Μια μέρα, επιστρέφοντας από την δουλειά του θα βρει μια γυναικεία τσάντα. Η ανακάλυψη μέσα της ενός μικρού 'θησαυρού' θα τον φέρει μπροστά στο γνωστό δίλημμα, από το οποίο θα προσπαθήσει να βγεί μέσα από ένα τηλεφώνημα...

Έρωτας και αρχαιοελληνικές ερωτικές στάσεις

Εικονική παρουσίαση του αρχαιοελληνικού θεού Έρωτα και των αρχαιοελληνικών ερωτικών στάσεων επαφής των ανθρώπων κατά την αναζήτηση της απόλυτης Αγάπης μέσω της θεάς Αφροδίτης μέσα από αρχαιολογικά ευρήματα διαφόρων εποχών.

Ευθυμία

Δημιουργός και θέμα μπλέκονται μεταξύ τους και καταλήγουν στη δημιουργία του "Ευθυμία". Η ίδια λοιπόν "Ευθυμία" αναπολεί και αναλαμβάνει να μας αφηγηθεί την ιστορία της.

Ζαλόρα

Ένας άντρας και μια κοπέλα συναντιούνται κατ' εξακολούθηση σε ξενοδοχείο. Ώσπου μια μέρα η κοπέλα δεν παει στο συνηθισμένο ραντεβού και στη θέση της στέλνει ένα γράμμα...

Η Bibby Bo σε κλουβί

Η Κατερίνα καταρρέει συναισθηματικά όταν η φίλη της Αννα επίλεγει ως επόμενο ερωτικό της σύντροφο τον κοινό τους φίλο Κώστα.

Η αγάπη διδάσκεται

Η Ιλάειρα έχει τον γάτο της, τον Τζούνιορ. Της κάνουν δώρο ένα ποντίκι. Ο γάτος πρέπει να μάθει πως η αγάπη μοιράζεται και να μη φάει το ποντίκι. Το πείραμα γίνεται μπροστά στην κάμερα!

Η γραφή στην Ευρώπη

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ότι υπάρχουν περιφερειακές ζώνες όπου υπάρχουν καταγραφές αρχαίων γραφών που θα μπορούμε να τις ορίσουμε στις παρακάτω ομάδες γραφών: • Η ζώνη (region) των γραφών περιοχής της αρχαίας Ελλάδας (Πρώιμα και μεταγενέστερα ελληνικά, Γραμμικές γραφές, Κυπρομινωϊκές γραφές, συμβολογράμματα, συλλαβητάρια, ιδεογράμματα, Ιερογλυφικά, Λυκιακά κ.λπ.). • Η ζώνη (region) των γραφών περιοχής Ιταλίας (Βενετικό [Venetic], Οσκικό [Oscan], Ομβρικό, Ετρουσκικό [Etruscan], Λατινικό [Latin] κ.λπ.). • Η ζώνη (region) των γραφών περιοχής δυτικής Ευρώπης (Ιβηρικές γραφές [Iberian Scripts] κ.λπ.). • Η ζώνη (region) των γραφών περιοχής ανατολικής Ευρώπης (Cyrillic, Glagolitic κ.λπ.). • Η ζώνη (region) των γραφών περιοχής Ιρλανδίας, Σκωτίας, Ουαλίας (Ogham κ.λπ.). • Η ζώνη (region) των γραφών ρουνάρ σε ολόκληρη την Ευρώπη (Runar, Runic, Norwegian runes, Swedish runes, Danish runes, Greenlandic runes, Germanic runes, Anglo-Saxon runes, Elder Futhark, Eastern Viking Runes, Gothic κ.λπ.). • Η ζώνη (region) των γραφών των Εβραιών της Ευρώπης (Yiddish Hebrew κ.λπ.). • Η ζώνη (region) των κέλτικων γραφών (Celtic, Welsh, Irish Gaelic, Scottish Gaelic, Cornish, Gaulish, Cumbrian, Manx, Pictish, Galatian κ.λπ.). • Η ζώνη (region) των γερμανικών γραφών (Old Norse, Saxon, Dutch, German, Frisian, Flemish, Afrikaans, Faroese, Gothic, Frankish, Lombardo, Visigoth, Vandal κ.λπ.). • Η ζώνη (region) των Σλαβικών γραφών (Croatian, Serbian, Bulgarian, Russian, Polish, Kashubian, Sorbian, Czech, Slovak, Slovene, Skopje, Bosnian, Ukrainian, Byelorussian κ.λπ.) • Η ζώνη (region) των Βαλτικών γραφών (Estonian, Finnish, Lithuanian, Latvian, Prussian κ.λπ.) • Η ζώνη (region) των Ανατολικών γραφών (Hittite, Λυδικά, Λυκικά, Λυδικά, Palaic κ.λπ.) • Η ζώνη (region) των Θρακικών γραφών (Δακιακά, ή Δακίας-Μυσίας), Θρακικά, Φρυγικά κ.λπ.) Μερικές από τις αρχαίες γραφές (ancient scripts) που έχουν εντοπιστεί σε αρχαιολογικά ευρήματα σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο είναι οι εξής: • Βραχογραφήματα (Pictographic scripts, artefacts) • Ιδεογράμματα (Ideographic scripts) • Ιερογλυφικά (Hieroglyphics) και Δίσκος της Φαιστού (Phaistos Disc) • Γραμμική Γραφή Α (Linear A) • Γραμμική Γραφή Β (Linear B) • Γραφή Βενετών (Venetic) • Γραφή Ελληνική (Greek) • Κυπριακή γραφή (Cypriot) • Γραφή Όσκαν (Oscan) • Γραφή Ετρούσκων (Etruscan) • Γραφή Ρουνάρ (Futhark) • Γραφή Ογκάμ (Ogham) • Γραφή Γκόθικ (Gothic) • Γραφή Ιβήρων (Iberian Scripts) • Λατινική γραφή (Latin) • Κυριλλική γραφή (Cyrillic) • Γραφή Γκλαγκολίτικ (Glagolitic) • κ.λπ. (διάφορες άλλες αρχαίες γραφές)

Η διαδρομή

Ο ήρωας της ταινίας επισκέπτεται μια ψυχίατρο στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα δυσάρεστα συαισθήματα τα οποία του προκαλεί η διαβίωση στην πόλη. Κατά τη διάρκεια των συνεδρίων και, ενώ η διάγνωση αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση, ο ήρωας ανακαλύπτει, σαν από θαύμα, κάτι που πιστεύει ότι θα τον βοηθήσει στο πρόβλημά του. Παρά τις επιφυλάξεις της ψυχιάτρου, είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέλος...

Η διαδρομή μιας εμμονής

Αυτό το βίντεο είναι μια τελετή πάνω στα έντονα συναισθήματα, τη βία και την απελπισία που γεννιούνται μέσα από την ερωτική εμμονή. This video is a ceremony - a ritual cleansing of the intense feelings, the violence and the despair, which are born out of erotic obsession.

Η Επιστροφή

Η πορεια ενος δραστη αναζητωντας την εξιλεωση του.

Η Καλύτερη Εμπειρία της Ζωής μου

Τρεις νέοι θα γνωρίσουν διαδοχικά έναν μυστηριώδη άντρα που γράφει συνθήματα στους τοίχους, με σκοπό «να ξυπνήσουν το μυαλό των ανθρώπων της πόλης». Εκείνος παρασύρει τους τρεις νέους στο χώρο του για να κλέψει τις εμπειρίες τους. Απ’ αυτή την επεισοδιακή τους συνάντηση θα εκτιμήσουν την αξία της συντροφικότητας.

Η ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ

Η Μαρίνα, μια νεαρή κοπέλλα, ξυπνάει μόνη της στο άδειο διαμέρισμα. Τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει τις μνήμες του τραγικού γεγονότος απ’ το παρελθόν και να κάνει γεναία βήματα για το μέλλον.

Η ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ

Την ημέρα των ψυχών ένας άνδρας βλέπει στη σάλα του σπιτιού του τη νεκρή μητέρα του. Η ψυχή της μητέρας του όμως εμφανίζεται και στην εξώπορτα του σπιτιού και ζητάει να μπει μέσα στο σπίτι. Ο άνδρας μπερδεμένος και φοβισμένος αποφασίζει να μην ανοίξει στη μητέρα του την πόρτα. Το κουδούνι χτυπά επίμονα και όταν ανοίγει ξανά την πόρτα βλέπει την ανιψιά του.

Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΠΤΩΜΑΤΟΣ

Μια παρέα τεσσάρων φίλων αποφάσισαν να δουν όσες ταινίες με ζόμπι μπορούσαν. Ένα ατύχημα και μια παρεξήγηση μετά από τόσες ταινίες τους φέρνει στην πιο κωμικοτραγική κατάσταση και όσα είδαν στις ταινίες νομίζουν ότι συμβαίνουν μπροστά τους.

Η ΠΑΠΙΑ

΄Ενας σπουδαστής ενώ προβληματίζεται για την Πτυχιακή του ταινία βλέπει μια πάπια σ’ ένα κλουβί…

Η πείνα

Ο Κουέντιν, ένας άρρωστος ψυχικά άνθρωπος, ζει ολομόναχος με το δικό του παρανοϊκό κόσμο. Δολοφονεί ανθρώπους και τρέφεται από αυτούς. Όταν ξαφνικά χτυπάει την πόρτα του διαμερίσματος η αδερφή του…

Η προδοσία

Σε ποια έκπληξη μπροστά βρίσκεται η γυναίκα του καθηγητή της Φυτολογίας, όταν επιχειρεί να δοκιμάσει το επιστημονικό του επίτευγμα σε μια μαργαρίτα;

Η ΡΕΖΕΡΒΑ

Δεκαετία 70, μια ρόδα αυτοκινήτου σκάει και αποχωρίζεται από τον ιδιοκτήτη της. ΄Εκτοτε ψάχνει να τον βρει. Στην αναζήτησή της θα πάρει διάφορες μορφές και χρήσεις. Θα περάσει από διάφορες εποχές και θα συναντήσει διάφορους ανθρώπους μέχρι να ξαναβρεί «τυχαία» το αφεντικό της όταν αυτός θα χρειάζεται τη βοήθειά της.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ένας άντρας κάποια βροχερή νύχτα μπαίνει σ' ένα μπαρ για ένα ποτό....

Η Υπενθύμηση

Ο ήρωας φεύγει από το επισκεπτήριο στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται η μητέρα του, αναρρώνοντας έπειτα από μια εγχείρηση. Επιστρέφοντας σπίτι θυμάται μια υπόσχεση που της έδωσε για ένα βιβλίο. Σ' αυτό το βιβλίο όμως βρίσκει μια παιδική του ζωγραφιά η οποία γίνεται αφορμή για να ζωγραφίσει ξανά.

Θα πάει μακρυά η βαλίτσα

Σε μία αγοροπωλησεία όπλων μεταξύ μαφιόζων και άραβων τρομωκρατών γίνεται λάθος και χάνονται τα χρήματα. Στην ιστορία εμπλέκεται ένας φουκαράς που βρήκε τα χρήματα. Όλοι οι εγκληματίες πλέον τον κυνηγάνε.

Θεοί

Γλυπτά: ο θεός, η θεά, Ιάσων, ο γέρος της θάλασσας, χόμο σαλιγκάριους

θεός - εγώ- εσύ

Ένα όνειρο παρέα με τον θεό άνθρωπο και την τάση μας να απολαμβάνουμε τη πορεία μέσα από το όνειρο για τον στόχο του να είμαστε ελεύθεροι, σκεπτόμενοι, και ερωτευμένοι κάθε στιγμή με όλο τον κόσμο, αλλά πρώτα από όλα με τον εαυτό μας. Οπτικοακουστικό ερέθισμα από εικόνες, ήχους λέξεις σύμβολα.

Ιkila

Το Ικιλα είναι ένα κολλάζ εικαστικών στοιχείων βασισμένο σε εικόνες και μνήμες από την παιδική ηλικία. Αδιαφορώντας για την χρονολογική σειρά των γεγονότων το "σώμα" ταξιδεύει προς αναζήτηση μιας προσωπικής ταυτότητας. Το σώμα που δείχνει να θέλει να "ξεφύγει" μιμούμενο την κίνηση μιας ψυχάρας- παιχνίδι, η εικόνα του σπιτιού - σύμβολο προστασίας και οι εικόνες των παραθύρων τριβελίζουν αδιάκοπα σε έναν εναλλασσόμενο ρυθμό. Ένα απόσπασμα από το ποίημα "το γιασεμί" του Κώστα Χιωτάκη ξυπνά μνήμες αγαπημένων προσώπων.

Ιερό σώμα

Ένας μοναχικός άνδρας σε μια διαρκή αναζήτηση της χαμένης του ελπίδας, ερωτευμένος με την Λάουρα, την πιο όμορφη πόρνη που γνώρισε ποτέ και που έχει ανάγκη για να τον λυτρώσει. Η νύχτα που θα τον ξανασυναντήσει έφτασε. Θα είναι όμως έτσι όπως πάντα την ονειρεύεται;

ΙΜΑΝΤΑΣ

Ο Π ζει μόνος, στο σπίτι που γεννήθηκε. Μια τυχαία συνάντηση αρκεί για να ξυπνήσουν κρυμμένες αναμνήσεις. Τώρα πρέπει να εκπληρώσει το χρέος του. Και ίσως τότε το παιδί μέσα του πάψει να φοβάται.

ΙΣΟΓΕΙΟ

Η Ρέα, μια νεαρή και όμορφη κοπέλα βρίσκεται στο καινούργιο της διαμέρισμα στον 5ο όροφο της πολυκατοικίας. ΄Όλα δείχνουν συνηθισμένα αυτό το πρωϊνό, όμως σαν πάει να φύγει κάτι περίεργο συμβαίνει. Δεν μπορεί να βρει το ισόγειο της πολυκατοικίας της. ΄Οροφοι και ονόματα στα κουδούνια αλλάζουν άναρχα και τώρα ούτε τα λεφτά, ούτε τα ρούχα, ούτε το κινητό της μπορούν να την βοηθήσουν να βρει την έξοδο.

Καμενο

Παγιδευμένος σ' ένα μέρος χωρίς όνομα. Προσπαθεί να βρει τη διέξοδο. Τρέχει. Προς το φως που καίει τα πάντα. Και μόλις τα καταφέρνει διαπιστώνει πως ποτέ δεν θα ξεφύγει από...το καμένο.

Κάνε μου like

Ο δύσκολος και μονόχνωτος 37χρονος λογιστής Χάρης, έχει αρχίσει να απομακρύνεται συναισθηματικά από τη γυναίκα του, Εύα, καθώς πιστεύει ότι δεν του δίνει την απαιτούμενη προσοχή, ενώ ο ίδιος είναι πλήρως απορροφημένος από τα social media και το facebook. Ξαφνικά, ένα βράδυ, μετά από ακόμη έναν καυγά με την Εύα, ο Χάρης ανακαλύπτει μια μαγική εφαρμογή που φέρνει το facebook στην πραγματική ζωή και δεν χάνει ευκαιρία να αλλάξει τα πάντα. Η ταινία γυρίστηκε στα πλαίσια σεμιναρίου – εργαστηρίου κινηματογράφου με τίτλο "Κάνουμε ταινία στα Βριλήσσια" με σκοπό να διδάξει την τέχνη και την τεχνική υλοποίησης μιας ταινίας.

Κάνε Όρεξη

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι...Η Ελένη προσπαθεί να κάνει τον Γιώργο να την αγαπήσει...

Κανείς δεν είναι τέλειος

Ξέρετε τι συμβαίνει όταν η Στέλλα ανακαλύπτει τον τέλειο άνδρα; Τα πάντα καταρρέουν, το σύμπαν διαλύεται.... Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια...!!!!

Κάποιο Όνειρο

...Το άπιαστο όνειρο ενός (νέου) καλλιτέχνη, για την καταξίωση.....

Κατηγορία

Μια κούκλα βρίσκει το τέλος που της αξίζει. Ο λόγος; Πάντως είναι αρκετά σοβαρός για τα υπόλοιπα παιχνίδια που αναλαμβάνουν να αποδώσουν δικαιοσύνη.

Κοινή συναινέσει

Ένας καυγάς, μια σκοτεινή πολυκατοικία, μια τυχαία συνάντηση και μια παράξενη αγγελία

Κουνούπι

Ένα θορυβώδες ζouζούνι συντρίβει την προσωπικότητα του Τασούλη.

Κοψ΄ το - Η Διαφήμιση

Ο βραδυνός περίπατος ενός ανυποψίαστου καπνιστή μπορεί να κρύβει άναπάντεχες εξελίξεις.

Κυκλοθυμία

Η ταινία αφορά τη "ζωή" σε ένα φανάρι όπου τη νύχτα οι ήρωες Σταμάτης και Γρηγόρης αφήνουν το ρόλο τους και χορεύουν!

ΛΑΦΥΡΑ

Δυο άνθρωποι την ώρα του μεγάλου χωρισμού αλλάζουν ρόλους….

Λεωφορείο 43

Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία ενός ευκατάστατου άντρα, ο οποίος μέσα από ένα "ταξίδι" της γραμμής που κάνει τυχαία με ένα αστικό λεωφορείο συναντάει στιγμές της ζωής του που τον έχουν σημαδέψει στο παρελθόν.

Μαύρες τρύπες

Η έρευνα του σύμπαντος κόσμου από τον φιλόσοφο Δημόκριτο είχε την ονομασία ΜΕΓΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ και περιείχε και την έννοια της ύπαρξης μαύρης τρύπας. Σε αυτήν την πρωτόλειο ταινία παρουσιάζονται οι ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ του διαστήματος, οι οποίες αποτελούν ένα μυστήριο στην σύγχρονη κοσμική ανάλυση και περιέχει εικόνες από την NASA και άλλες πηγές.

Με τα δικά τους μάτια

Μια ταινία γυρίζεται. Οι ηθοποιοί αντιμετωπίζουν μέσα από το ρόλο τους την ψυχολογική και συναισθηματική κατάσταση των προσώπων που ενσαρκώνουν. Ενας άνθρωπος με πρόβλημα υγείας, ένας εγκεφαλικά νεκρός, δυο μητέρες, οι ιατροί. Ο καθένας βλέπει την αναγκαιότητα της μεταμόσχευσης με τα δικά του μάτια. Το θέμα είναι ο θάνατος, ο πόνος, η ζωή που πρέπει να συνεχίζει. Συνεντεύξεις με τους συντελεστές, πλάνα making of και πλάνα της ταινίας «0+» συνθέτουν ένα παζλ, μέσα από το οποίο φωτίζεται η προσωπική θέση και στάση του καθενός στο ερώτημα πώς να ζεί κανείς.