Περιλήψεις όλων των ταινιών με αλφαβητική σειρά

......για να βρείτε εύκολα ποια σας ενδιαφέρει να δείτε!

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Σπονδυλωτό ντοκιμαντέρ που κάθε τμήμα παρουσιάζει τα αθύρματα βασικών ομάδων παιχνιδιών των ευρωπαϊκών χωρών, που συνεχίζουν και υπάρχουν μέχρι και τις ημέρες μας με διαφορετικές μορφές και ονομασίες. α) Αλφαβητάρια Αθύρματα (παιχνίδια) τα οποία περιέχουν την γραφική δυναμική κάθε γραφής σε κάθε περιοχή της Ευρώπης σε διάφορες εποχές. β) Κοσμικά Ζάρια σύμφωνα με τις αναλύσεις των ζαριών από τους αρχαίους έλληνες μέχρι σήμερα που δίνουν την δημιουργία του κόσμου. γ) Ζατρίκιον (σκάκι) με πλήθος διαφορετικών παραλλαγών, από όλη την Ευρώπη και από διάφορες εποχές. δ) Διάφορα άλλα ειδικά επιτραπέζια (πεττείες) αθύρματα (παιχνίδια) με πλήθος παραλλαγές. ε) Αθύρματα δράσης των παιδιών στις γειτονιές και στα σχολεία σε διάφορες χρονικές περιόδους και μερικά από τα οποία εξελίχθηκαν σε μαχητικές τέχνες.

Τα πουλιά

Κάποτε ήταν ένα δάσος που δεν είχε πουλιά ούτε δέντρα, ήταν άδειο. Μια μέρα ο αέρας έφερε ένα σπόρο και τότε το σύννεφο ο ελέφαντας σηκώθηκε από τα βουνά και πήγε και έβρεξε πάνω στο σπόρο. Έβρεξε, έβρεξε ώσπου το σύννεφο ο ελέφαντας ξεζουμίστηκε και τότε μέσα από το σπόρο πετάχτηκε το ομορφότερο δέντρο του κόσμου…

Τα φυτά αισθάνονται, θυμούνται

Σε επιστημονικό εργαστήριο, δύο φυτά είναι αντικείμενα μελέτης. Όσο είναι μαζί αλλά και όταν χωριστούν, τα αισθήματά τους παρατηρούνται να αλλάζουν σε σχέση με το «περιβάλλον»...

Τίτο

Ο Τίτος είναι μόλις 5 ετών και παιδί της πόλης. Σήμερα θα κάνει την πρώτη του βόλτα στην εξοχή.

ΤΟ ΑΛΜΑ

Ενώ η χώρα μαστίζεται από εξεφέρσει, επισόδια και βανδαλισμούς, ένας αλκοολικός συγγραφέας δέχεται μία νύχτα την επίσκεψη μιας παλιάς γνωστής του η οποία του προτείνει την πιο απλή μα και περίεργη λύση σε όλα τα προβλήματα του κόσμου.

Το δείπνο

Ένα ζευγάρι που, φαινομενικά, τα έχει όλα, δειπνεί σε ένα εστιατόριο πολυτελείας. Κατά τη διάρκεια του δείπνου ο άντρας ανακοινώνει στη γυναίκα του πως θέλει κάποιες αλλαγές στη ζωή του... Μήπως όμως είναι αργά για αλλαγές;

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ

Το δώρο ως κοινωνική υποχρέωση, ως εκδήλωση κοινωνικού καθορισμού, ως γενικευμένη συναλλαγή... Η αδυναμία των ανθρώπων να δεχθούν και να χαρούν το δώρο, ακόμα και το πλέον άδολο … Η ιστορία μιας οικογένειας καθημερινής προβληματικής που διαλύεται και ξανα- βρίσκεται σε διάστημα ενός χρόνου, με τίμημα τον ακρωτηριασμό της… Presents, as a social obligation, as a sign of social status , as a widespread business deal.. People's inability to accept and enjoy presents, even the most innocent ones... The story of a disfunctional family that falls apart, and comes together a year after paying a high price..

Το κορίτσι στον τοίχο

Η καθημερινότητα ενός νέου αλλάζει, όταν ένα graffiti στον τοίχο ζωντανεύει και του ζητάει βοήθεια για να μπορέσει να κατακτήσει την καρδιά της κοπέλας – graffiti που είναι σχεδιασμένη στον απέναντι τοίχο. Ο ήρωας με τη βοήθεια δύο παιδιών της γειτονιάς, που δημιούργησαν το graffiti, καταφέρνουν να το βοηθήσουν και να κάνουν την κοπέλα – graffiti να το ερωτευτεί.

Το λεωφορείο της γραμμής

Σε ένα χωριό της ελληνικής επαρχίας, ένα δωδεκάχρονο αγόρι αποφασίζει να φύγει για την πόλη. Η αναχώρησή του, ένα φθινοπωρινό χάραμα, επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, καθώς οι φόβοι και οι επιθυμίες του την ξανααφηγούνται, συνθέτοντας έτσι την πραγματικότητά της.

Το όμορφο και το μεγαλειώδες

Ο δεκαεφτάχρονος Κώστας έχει ερωτική σχέση με τη συμμαθήτρια του Αννα. Τον καταδιώκει συναισθηματικά και ψυχικά η προηγούμενη ερωτική εμπειρία της Αννας με άλλον άνδρα.

Το πατάρι

Όταν ο Μάνος μετακομίζει σε ένα νέο διαμέρισμα για να ξεκινήσει τη ζωή του μετά το διαζύγιό του, ανακαλύπτει κάτι φανταστικό. Ο Tiggy, το παιδικό του ίνδαλμα, κάνει πρόβα μέσα στο πατάρι του.

Το Πείραμα

Ένα ασυνήθιστο πρωινό η Σάντρα και ο Τέλης ξυπνάνε και κάνουν ότι κάνουν κάθε συνηθισμένο πρωινό.

Το Πουλί

Η διαδρομή της ανδρικής ωρίμανσης. Η αναζήτηση μιας λύσης για το αιώνιο πρόβλημα. Η προσπάθεια του αρσενικού να εκτοξευθεί στα ύψη.

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Μια γυναίκα κι ένας άντρας συναντιούνται στη βιβλιοθήκη. Εκεί ο χρόνος κινείται σε σπειροειδή μορφή. Η μνήμη δεν είναι αξιόπιστη. Το πραγματικό και το φανταστικό, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον είναι ζήτημα οπτικής γωνίας και η μόνη αλήθεια ίσως βρίσκεται στον ενεστώτα.

Το ταξίδι

30 χρόνια σε ένα άσυλο. Η ημέρα της φυγής έφτασε.

Το τελευταίο γράμμα

Ένας νεαρός καθηγητής αποφασίζει να θέσει τέρμα στη ζωή του. Πριν να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει να περάσει μέσα από την κόλαση. Οι φοβίες και οι εφιάλτες του, θα φανερωθούν μπροστά του.

Το τελευταίο πράγμα στό μυαλό μου.

Ήρθες και μου μίλησες. Έμεινες μαζί μου. Η αλήθεια είναι πως με βοήθησες κι ας μην το ήθελες. Μαζί σου έμαθα, μαζί σου είδα. Αναπνέω σημαίνει υπάρχω. Υπάρχω σημαίνει ζωή. Ζωή σημαίνει πόνος. Και ο πόνος....ο πόνος φέρνει πάντα ανακούφιση. Χωρίς τον πόνο δεν υπάρχει χαρά....χωρίς χαρά...χωρίς αγάπη....μαζί μου...όχι....Ήρθες και έφυγες. Αλήθεια...υπήρξες?

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ

Η απώλεια μιας μέρας ή μιας ολόκληρης ζωής. Η απόλεια του χρόνου μέσα σε μία τελετουργικά επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα. Το ταξίδι του Ήρωα από την αυτοπαγίδευσή του στην κάθαρση.

Του χάρου τα δόντια

Οι απρόβλεπτες δυσκολίες του Χάρου στην πορεία του για την παραλαβή μιας ψυχής.

ΥΓΡΗ ΕΡΗΜΟΣ

Μέσα στο υγρό κελί της τελευταίας νύχτας της ζωής του βιώνει τον φόβο, την εγκατάλειψη και την απελπισία. Τι να είναι εκείνο το παράξενο θηλυκό, που εμφανίζεται μέσα από το σκοτάδι και τον κάνει να τρομάξει αληθινά και να δοκιμάσει μαζί της για τελευταία φορά όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα; Ποιά να είναι εκείνη η μυστήρια μορφή που δείχνει να τον ξέρει καλά, ενώ αυτός δεν την έχει δει ποτέ;

Υπόγεια Διάβαση

Τέσσερις ήρωες, από διαφορετικές μειονοτικές ομάδες του περιθωρίου, διώκονται, ο καθένας από την ομάδα υπαγωγής του. Aπό αυτούς που παραδοσιακά τους αποδέχονται. Βρίσκονται στο πουθενά, σε μία γκρίζα ζώνη που δεν σου δίνει τίποτα να ταυτιστείς, να νιώσεις έστω οικεία. Θα συναντηθούν και οι τέσσερις, χαμένοι, μέσα σε ένα περίεργο πάρτυ που πραγματοποιείται σε μία υπόγεια διάβαση. Τέσσερις φυγές, η περιπλάνηση στην Αθήνα, η αστυνομία, το πάρτυ, ο χορός, η ανάμειξη με τον κόσμο. Πρώτη φορά στη ζωή τους νιώθουν αποδεκτοί και συμμετέχουν σαν ίσοι στα δρώμενα της «μεγάλης» κοινότητας, η οποία χρόνια επιμένει να τους υπενθυμίζει ότι μόλις που τους ανέχεται.

Ύστατη προσπάθεια

Μια γυναίκα που δεν διστάζει, μπροστά στο μητρικό της ένστικτο, να κάνει αυτό που ποτέ δεν φανταζότανε… Ένας νέος που δεν θα μάθει ποτέ το σημαντικότερο για την ζωή του. Ένας άνδρας που θα συγκατανεύσει σε κάτι ακραίο. Κι ένα παιδί…

Φαντάσματα

Η Νεφέλη επισκέπτεται δίχως να το ξέρει τα όνειρα κάποιου αγνώστου μέσα από τα δικά της όνειρα. Αυτός προσπαθεί με κάθε τρόπο να την βρει με σκοπό να την απομακρύνει. Πόσα από τα όνειρα που βλέπουμε είναι στην πραγματικότητα δικά μας;

Φίλοι

Ένα νεαρός παρασύρει ερωτικά μια κοπέλα σ' έρημο μέρος, μεσονυκτίς. Ο φίλος του τους βιντεοσκοπεί. Η κοπέλα φλερτάρει και με τους δυο όμως φαίνεται ότι ο φίλος της είναι αποφασισμένος να παίξει μόνος του, θεωρώντας ότι ο κολλητός του έχει χάσει το στοίχημα. Εκείνος βιντεοσκοπεί μέχρι το τέλος.

Φως

Αρχιζει με μαύρο και πέφτουν λόγια.Τα λόγια περιγράφουν ιδιότητες του φωτός. Μέτα δείχνει μια πάλη του φωτός.

ΧΙΑ ΧΙΑ

Ένας άνθρωπος τρέχει να ξεφύγει και να....

Χουρία

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ, Η ΧΟΥΡΙΑ, ΕΡΩΤΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΕΛΕΦΑΝΤΑ. ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ "ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ" ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.

Χρύσα

ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΨΑΧΝΕΙ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΟΝΟΜΑΤΙ ΧΡΥΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Χωρίς τίτλο

Μια μοιραία γυναίκα περιπλανιέται στην Αθήνα. Κάτι την βασανίζει. Οι τύψεις; Η ανάμνηση ενός άνδρα; Τι είναι αυτό που θα την οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού;

χωρισμός

δύο φίλες αποχωρίζονται με ένα ''τελευταίο'' φιλί! ...ο χωρισμός τους ωστόσο μοιάζει μάλλον με επανένωση...μέσω μιας προσπάθειας...(αυτοχειρία), για μια συνάντηση στο επέκεινα.

Ψιλικά?

Ο Κωστάκης, το καλύτερο παιδί της γειτονίας. Φτωχός, αλλά τίμιος, εργατικός, ορφανός από γονείς (προσφάτως) και μόνος. Δεν πειράζει κανένα, δεν ενοχλεί κανένα, ούτε μυρμήγκι που λέει ο λόγος. Μαλ…ας, με όλη τη σημασία της λέξης! Ή, μήπως, όχι και τόσο;

ΩΜΟΣ ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

Ο Μπετελγκέζ, ένας βετεράνος «φίλος επι πληρωμή» προσπαθεί να βρει την εξαφανισμένη κόρη του Σελεστίν και να συμφιλιωθεί με τον επικείμενο θάνατό του από μια μυστηριώδη επιδημία.

Ώρες αναμονής

Δύο νέοι που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους μαθαίνουν από τον κοινό γιατρό τους ότι θα πεθάνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο τρόπος αντιμετώπισης του θανάτου από τους δύο νέους με διαφορετική προσωπικότητα.