Ψήφισε την ταινία

Για να ψηφίσεις την ταινία, πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς (δωρεάν).
Η ταινία ψηφίστηκε από 0 επισκέπτες με βαθμολογία 0,00 (για τη βαθμολόγηση των ταινιών χρησιμοποιήθηκε ο αλγόριθμος Bayesian, τον οποίο εφαρμόζει και η Internet Movie Database).

Φωτογραφικό υλικό

Για ένα χορό Αναλυτικά στοιχεία ταινίας

Γενικά στοιχεία

Χώρα:
ΕΛΛΑΔΑ
Είδος:
Μυθοπλασία
Έτος:
2006

Τεχνικά στοιχεία

Format:
miniDV
Χρώμα:
Χρώμα
Διάρκεια:
19' 44''
Ήχος:
Stereo

Συντελεστές

Σκηνοθέτης:
Γιάννης Ζαφείρης
Παραγωγός:
Γιάννης Ζαφείρης
Σενάριο:
Κατερίνα Καχαγιά - Γιάννης Ζαφείρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας:
Γιάννης Αθανασίου
Μουσική:
Κώστας Κουτσικουρής
Ηχοληψία:
Σταύρος Αθανασίου
Μοντάζ:
Γιάννης Ζαφείρης
Σκηνικά:
Κλάξον cafe - live bar
Κοστούμια:
Φωτεινή Παππά
Ηθοποιοί:
Δημήτρης Τζουμάκης, Κώστας Κουτσικουρής, Κατερίνα Κεχαγιά, Γιάννης Ζαφείρης
Άλλοι συντελεστές:
Κάμερα: Μιχάλης Καφαντάρης - Γιάννης Ζαφείρης

Περίληψη

Η μικρή Κατερίνα περιπλανιέται. Βρίσκεται στο
«Κλάξον», ένα μικρό live μπαρ στα Εξάρχεια.
Συναντά τον Κώστα, -μουσικό- που προσελήφθη όμως για να καθαρίζει το μαγαζί.
Εξομολογείται τη σχέση της με τον πολύ μεγαλύτερο της Δημήτρη, που την κακοποιούσε.
Φοβάται μήπως την παρακολούθησε.
Πίνουν, ξεχνιούνται. Πείθει τον Κώστα να τραγουδήσει.
Εκείνος διστακτικός, τελικά χάνεται τραγουδώντας όσο χορεύει μεθυσμένη. Ο Δημήτρης εμφανίζεται.
Ίσως τίποτα από όλα αυτά, να μην είναι αλήθεια.

Σκεπτικό - Σχόλια

Ένα μικρό και ίσως λιγάκι πικρό παραμύθι. Παραμύθι που αποτυπώθηκε με λιτά μέσα και που μοιραστήκα με πολύτιμους φίλους και συνεργάτες. Πιό πολύτιμες όμως, είναι οι γνώμες των άλλων..

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας

Βιογραφικό σκηνοθέτη Γιάννης Ζαφείρης

Ηθοποιός - Θεατρικός σκηνοθέτης.
Ιδρυτικό μέλος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βορείου Αιγαίου και μόνιμος συνεργάτης του (ερμηνευτικά - σκηνοθετικά), απο την πρώτη ημέρα της ίδρυσης του (1996) μέχρι σήμερα.
Παράλληλη εργασία στον κινηματογράφο (ερμηνευτικά), στην τηλεόραση (ερμηνευτικά), και τέλος στο ελεύθερο θέατρο (ερμηνευτικά και σκηνοθετικά) σε κεντρικές αίθουσες της Αθήνας, κυρίως σε κλασσικό ρεπερτόριο.
Συγγραφή σεναρίων, Θεατρικών έργων, μυθιστορημάτων & μεταφράσεις. (Dont loose the Place, Sleuth, Η Νερομπογιά κ.α.) Κάποια έχουν μεταφερθεί στην Tv και αρκετά έχουν "ανέβει" στο σανίδι, αντίστοιχα.
Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Σχόλια επισκεπτών

από το νεότερο από το παλιότερο
Για να δημοσιεύσεις τα σχόλιά σου, πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς (δωρεάν).
19/1/2007 6:12:42 μμ

anapodo8@mail.gr

ΟΚ ΓΙΑΝΝΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ''ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ". ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙΡΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΕΣ. ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΩΝ ΓΥΡΙΣΜΑΤΩΝ ( ΝΑΙ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΚΟΤΕΡΟ...) ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. (ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ Η ΠΛΑΤΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΑΣ... ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΚΑΜΕΡΑ).
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΟΥΜΑΚΗ ΠΟΥ ΩΣ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΗΘΟΠΟΙΟΣ( ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ " ΦΩΣ" ΑΛΛΑ " ΣΑΦΩΣ" ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΧΟΡΕΨΑΝ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΓΑΛΙΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ " ΠΙΣΤΑ " ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ. ΤΙΜΙΟ. ΚΑΘΑΡΟ. ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΟ. ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΟΡΙΤΟΥΡΕΣ.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΟΜΩΣ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΟΣ ΠΕΣΜΕΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΧΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ " ΤΣΙΜΠΑΕΙ" ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ.
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ (ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ) ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΩΝ
ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΓΙΑ HOMEWORK , ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ. ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΗΤΕΡΑ.

ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ΜΙΧΑΛΗΣ
22/1/2007 5:53:47 μμ

proxeiron@gmail.com

Μετρια ως καλη παραγωγη. Το μονταζ μετρημενο και απλο.
Πολυ ομορφοι φωτισμοι. Η ταινια δεν ειχε τοσο καλη ποιοτητα οντως. Φταιει η μεταφορα η κατι αλλο;
Ρομαντικο σεναριο με δυνατες και συκινητικες σκηνες.
Εκπληξη το τελος με ανατροπη που δε περιμενεις.
Τα πλανα "ευκολα" αλλα δεν ενοχλουν.
Ο κυριος Τζουμακης (γνωστος ηθοποιος απο το παρελθον), υπεροχος στην ερμηνεια του.
28/1/2007 6:16:06 μμ

gmarieti@yahoo.com

den vare8ika ka8olou. Xekinaw etsi paidia giati h varemara einai o ex8ros stis ellinike paragwges. oso pio epaggelmatikes toso xirotera. distixws.
to tainiaki exei elipsis vevaia, alla tetoies pou den to empodizoun na einai axiomaho. h kopelia vgenei ligo stimeni se kapoiew skines.
o ki8aristas exei katapliktiki foni. einai epagelmatias?
h skines me ta tragoydia einai omos megales se diarkia kai apodinamonoun to senario. to zevgari einai oi iroes oxi o tragoudistis. ton '' proin '' an den ton 8elei h kopelitsa, pou mporw na ton vtw?
1/2/2007 3:14:04 μμ

msmaritina@yahoo.gr

'Εξυπνο σενάριο με ανατρόπες. Άυτο ήταν ένα στοιχείο που με ξάφνιασε ευχάριστα. Οι ερμηνέιες ερασιτεχνικές αλλά απο τη μια ο κιθαρίστας με την υπέροχη φωνή του και απο την άλλη η κοπελιά με την παρουσία και το νάζι της, καταφέρνουν και το κλέβουν. Τεχνικά ναι, υπάρχουν και μικροπροβλήματα και λάθη, αλλά δε μοιάζουν ικανά να χαλάσουν το σύνολο. Μία ερώτηση μόνο! Μήπως θα ήταν πιο δυνατό αν ο κ. Τζουμάκης στο τέλος της έριχνε και ένα χαστούκι; Πολύ θα το ευχαριστιόμουν!
4/2/2007 6:30:32 μμ

ioannamark27@yahoo.gr

Αν και σπάνια μπαίνω στον κόπο να γράψω κάτι,ας πω έστω ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τα 19 ευχάριστα λεπτά που μου χαρίσατε...
Και μια που ήδη μπήκα στον κόπο...να πω κι ένα ΜΠΡΑΒΟ....στην νεαρή κοπέλα που με την παρουσία της έδωσε χρώμα στην ταινία (στοιχείο που,κατά την ταπεινή μου γνώμη,δεν επετεύχθει τεχνικά)....στον κιθαρίστα που με ταξίδεψε με τη φωνή του....και φυσικά στον σκηνοθέτη,που αν και με λιτά μέσα,κατάφερε να δώσει ένα όμορφο αποτέλεσμα..
Ανατρεπτικό φινάλε που προβληματίζει...
6/2/2007 8:52:31 μμ

mariap_80@hotmail.com

Metria paragwgh, exairetikh mousikh.
masquerade
11/2/2007 2:16:12 πμ

pmouk@tee.gr

Νομίζω ότι η είναι μια πολύ καλή προσπάθεια και συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της ταινίας (και κυρίως στο σκηνοθέτη) που αν και με πολύ φτωχά μέσα κατάφερε να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο, κάτι που δεν καταφέρνουν συχνά άλλοι που διαθέτουν πολύ καλύτερη τεχνική και οικονομική υποστήριξη.
13/2/2007 5:13:26 μμ

irene_seitaridou@yahoo.gr

BRAVO!μετα απο καιρο βγηκα μονη σε bar εδω στην Αθηνα.Ειμαι εξαιρετικα ασημαντη.
14/2/2007 3:19:22 πμ

gremlin_k@yahoo.gr

Πολύ όμορφη ταινιούλα. Οι ερμηνειές των παιδιών (όπως διάβασα είναι ερασιτέχνες ε;) προς έκπληξη μου, ήταν πολύ όμορφες στηρίζοντας το σενάριο με τρόπο ώστε φάνηκαν δουλεμένες. Βέβαια το μεγάλο συν της ταινίας είναι η σκηνοθεσία και η μουσική επενδυση. Στοιχεία που είναι ικανά να αφήσουν πίσω τις μικροατέλειες (κυρίως ηχητικά και φωτιστικά) που υπάρχουν.
Σε γενικές γραμμές μιά κινηματογραφική απόπειρα που με μεγάλη ευχαρίστηση απολαμβάνεις. Και όχι μόνο μια φορά. Μιας και η ανατροπή στο τελός σε προκαλεί να την ξαναπαρακολουθήσεις για να εστιάσεις στα τυχόν χαμένα σημεία. Πολλά μπράβο!
26/2/2007 5:24:14 μμ

fmarinelis@yahoo.com

ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
5/3/2007 2:40:08 μμ

tsongio@yahoo.gr

polu omorfo apotelesma. ok!!!!!!!
11/3/2007 9:25:18 μμ

enatv@otenet.gr

Το "ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΟΡΟ" κατάφερε να με κρατήσει μέχρι το τέλος, δεν με ενόχλησε κάτι ιδιαίτερα, μου άρεσε η απλότητα και ροή των πραγμάτων, το μοντάζ , η σκηνοθεσία μα κυρίως το κλίμα και η αίσθηση που μου άφησε κλείνοντας τον υπολογιστή!
Ωραίαμουσική, κυρίως το κομμάτι του μπλούζ.
Άφησα το ενστικτό μου να μιλήσει και χωρίς να μπορώ να πω ακριβώς γιατί, νιώθω πραγματικά ωραία όταν βλέπω όμρφα και δημιουργικά μυαλά, χωρίς τα μεγάλα μέσα, να σε παίρνουν για 19 λεπτά και να σε πετάν πάνω από τα τσιμέντα της πόλης, πέρα από τη μοναξιά του χωριού, μακρυά από τις ίδιες και αγχοτικές καθημερινές σκέψεις!
Άσχετα από τεχνικές ατέλειες - να το πω απλοϊκά- αν σκέφτεσαι ωραία τότε ότι και να κάνεις είναι ωραίο.
Νομίζω πως αυτό συμβαίνει με το φιλμάκι και το σκηνοθέτη!
*
**
***Νοσταλγώ τις μέρες που δε χρειαζόταν ρολλά και κλειδαριές !!!
14/3/2007 10:34:58 πμ

gdanagan@yahoo.com

mmmm...no!
26/3/2007 1:43:41 μμ

kourabies2@yahoo.com

polu polu omorfo kai drosero
13/4/2007 4:56:54 μμ

aggelikh_strimonea@yahoo.com

BRAVO GIANNI.
16/4/2007 11:41:39 πμ

suxumuxu82@yahoo.gr

ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ Η ΤΑΙΝΙΑ! ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ! ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΗ, ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ!
9/5/2007 12:56:50 πμ

papsta70@yahoo.gr

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!
10/5/2007 12:35:35 πμ

cvoulgaris@gmail.com

Πολυ καλη η ερμηνεια τοσο της Κατερινας οσο και του Κωστα. Εχω καποιες ενστασεις κυριως για τον ρολο της Κατερινας σε 2, 3 σημεια. (ηθελε μια διαφορετικη κατευθυνση ηθοποιου). Με ψιλοχαλασε που το γεγονος οτι ο Δημητρης τη κτυπαγε, η κατερινα το περασε στο ντουκου. anyway αποψεις ειναι αυτες. Ομως δεν εχουμε να κανουμε με επαγγελματιες ηθοποιους οποτε και παλι το αποτελεσμα ειναι εξαιρετικο.

Ο Κωστας θα συμφωνησω και Εγω το πηγε καλα οχι τοσο καλα οσο η Κατερινα. Η Κατερινα αυτο που εκανε εντυπωση ειναι ο αερας που εχει με την καμερα. Εχει μια ερωτικη σχεση με την καμερα και αυτο ειναι πολυ σπανιο ακομα και για επαγγελματια ηθοποιο.

Ο Κωστης δεν πηγε ασχημα. Δεν εχασε επαφη σε κανενα σημειο με τον ρολο, αλλα απο την αλλη σου αφηνε αμιδρα, την αισθηση οτι παιζει σε ταινια. ειχε ενα σφιξιμο το οποιο ομως ηταν σε ανεκτικοτατο βαθμο.

Θα συμφωνησω με την αποψη των παιδιων, Κωστη αγορι μου, εχεις ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ φωνη. Πραγματικα επιασα και εγω με την σειρα μου τη φωνη σου, να με ταξιδευει.

Καλη προσπαθεια παιδια, μπραβο ;)

Κωνσταντινος Βουλγαρης
8/7/2007 11:08:03 πμ

armmos@freemail.gr

Απολαυσα τον καφε μου ενα κυριακατικο πρωινο , βλεποντας αυτο το καταπληκτικο φιλμακι που για 20 λεπτα με πηρε μαζι του σε εναν κοσμο αλλιωτικο αλλα πραγματικο.
Η Κατερινα με το φυσικο ταλεντο της στην καταπληκτικη ερμηνεια του ρολου εδωσε ζωη στην ταινια κερδιζοντας ετσι ολες τις εντυπωσεις .
Απο την αλλη ο κιθαριστας με ανατριχιασε με την φοβερη φωνη του, και με εκανε να αρχισω να ψαχνω, που θα βρω την δουλεια του .
Η σκηνοθεσια ηταν καταπληκτικη και ακρως επαγγελματικη που εαν μερικοι ειδαν καποια λαθακια ειναι γιατι μαλλον δεν ξερουνε τι σημαινει στησιμο μιας παραγωγης μικρου μηκους .
Θα το ηθελα και θα χαιρομουν πραγματικα να δω την προσπαθεια αυτων των ανθρωπων να παιζεται μια μερα στις αιθουσες της πολης μου [Θεσ/νικη] σε μια πολη ακρως καλιτεχνικη και ερωτικη οπως και το υφος του φιλμ.
Μπραβο σας παιδια !!!!!!
15/12/2007 12:15:32 πμ

kvrhs@yahoo.gr

Κώστα αν σου αρέσει το ροκ τραγουδι, τότε ειμαι βέβαιος, οτι είσαι γεννημένος για αυτό!
Έχω μεγαλώσει με ροκ τραγούδια και ροκ καταστασεις και είμαι πολύ χαρούμενος, που υπάρχουν νέοι, που προσπαθούν να το αναγεννήσουν!
Μου θύμησες τα παιδικά μου χρόνια!
2/1/2008 7:08:20 μμ

john.osfp@hotmail.com

Μπράβο Γιάννη, πολύ καλό το αποτέλεσμα, εξίσου πολύ καλές ερμηνείες των παιδιών, αλλά αυτό που με άρεσε ιδιαίτερα ήταν τα τραγούδια, στοίχοι και η μουσική, μπράβο σε όλους σας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΒΕΡΒΕΡΗΣ JEK
2/2/2008 12:54:55 μμ

fotopsim@yahoo.gr

πολυ καλο το αποτελεσμα,η μονη ενσταση που εχω ειναι στα πολλα zoom in της καμερας.θα μπορουσαν να ειχαν αποφευχτει.
4/2/2008 8:26:17 μμ

ottoalfa@otenet.gr

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ,ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΜΕ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ,ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ.

nitro 35%
24/6/2008 5:50:36 μμ

papan321@yahoo.com

an xerei kapoios tha ithela stoixeia tis komparsas pou eixate. einai exairetiki. akribos ayto pou psaxnoume gia mia seira pou etoimazoume. poso xronon einai, xerei kaneis? giro sta 20? perimeno an kapoios xerei ta stoixeia tis giati apo to onoma den mporesa na bro kati. einai ithopoios? an oxi tha eprepe
3/9/2009 11:49:56 μμ

sa_jo_love@hotmail.com

πολυ καλο παιδια μπραβο κατερινακι
19/5/2010 9:02:42 μμ

eirinopoulo78@yahoo.com

Το κοριτσάκι στον κεντρικό ρόλο ήταν κακό. Ο κιθαρίστας είχε πολύ ωραία φωνή καθώς και φυσική παρουσία. Πολύ καλοί και οι στίχοι των τραγουδιών...