Ψήφισε την ταινία

Είσαι ο παραγωγός ή ο δημιουργός αυτής της ταινίας και διαφωνείς να προβάλλεται στο shortfilm.gr; Στείλε μας την γνώμη σου στο info@t-short.gr και η ταινία θα εξαιρεθεί από την λίστα μας.
Η ταινία δεν διαγωνίζεται. Είναι ενσωμάτωση στο site μας της αρχικής της ανάρτησης και η προβολή της εδώ είναι μόνο για αρχειακούς λόγους και σε καμία περίπτωση εμπορικούς.

CuT (ταινία από το internet) Αναλυτικά στοιχεία ταινίας

Γενικά στοιχεία

Σκηνοθέτης:
Παπαγεωργίου Βαγγέλης
Είδος:
Μυθοπλασία

Περιγραφή

Κάποιοι...με τις πράξεις τους στο παρόν, αναιρούν μελλοντικές δυσμενείς καταστάσεις και επιλέγουν να ζήσουν την καλύτερη εκδοχή του χρόνου τους...

Some people with their actions in the present, reverse hard times in their future and choose the best version of their timeline! A short length film about suicides in Greece.

----------------------------
Το Can Undo Time (CuT) είναι μια ταινία μικρού μήκους η οποία αντιτάσσεται στο μακάβριο φαινόμενο της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας. Σκοπός της είναι να φέρει στο προσκήνιο αυτό το θλιβερό φαινόμενο με σκοπό, την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την εξάλειψή του. Είναι αλληγορική ταινία στους χρόνους που διαδραματίζεται, στις τοποθεσίες, στο σενάριο, ακόμη και στις μουσικές επιλογές της, οπότε προτείνεται σε όσους την παρακολουθήσουν, να το κάνουν χωρίς διακοπές και σε full HD ανάλυση εάν η σύνδεση το επιτρέπει.

Προσπαθήσαμε πολύ να αποδώσουμε μέσω των χαρακτήρων της ταινίας, πολλές και μικρές καθημερινές ιστορίες που βιώνουμε όλοι και μπορείτε να τις αναζητήσετε πίσω από κάθε φράση! Είναι ερασιτεχνική παραγωγή φυσικά, όμως έγινε πραγματικότητα χάρη στην επαγγελματική διάθεση όσων συμμετείχαν κατά τη διάρκεια της δημιουργίας της!

----------------------------
Επαιξαν:
Ελση Στεφανάκη, Νάταλι Χυτήρογλου, Νίκος Στεφανάκης, Τζώρζης Χυτήρογλου

Κείμενα:
Ελση Στεφανάκη, Βαγγέλης Παπαγεωργίου

Αφήγηση:
Ελση Στεφανάκη, Λεωνίδας Παπακωνσταντίνου

Σκηνοθεσία, κάμερα, editing:
Βαγγέλης Παπαγεωργίου
----------------------------
Μουσική:

Porcupine tree - Stars die
Archive - U make me feel
Pink Floyd - Time *** Cover Track - Brit Floyd Show - perfomed live at the Echo Arena, Liverpool, England, 22nd of January, 2011. ( Χρησιμοποιήθηκε αρχικά το original track των Floyd αλλά κόπηκε από το UTube λόγω αξίωσης πνευματικής ιδιοκτησίας της EMI :-(
----------------------------
Υποτιτλισμός:

Μαρία Θεοδώρου (Αγγλικά)
----------------------------
Credits - Φίλοι & συντελεστές:

Χάρη στη βοήθεια,τις ιδέες και τη δημιουργική τους παρουσία γυρίστηκε το CuT.
Ελση Στεφανάκη, Νίκος Στεφανάκης, Γιώργος Παπαδουκάκης, οι γονείς: Σίμος Χυτήρογλου, Julia Walter,τα παιδιά: Νάταλι & Τζώρτζης Χυτήρογλου, Σοφία Παπαγεωργίου, Λεωνίδας Παπακωνσταντίνου.
----------------------------
Special thanks:

Ειρήνη Γαρυφαλλίδου, Δημήτρης & Ελένη Μουτσάτσου, Γιώτα & Ελένη Χάρλα, Βασίλης Κλάδος, Χρήστος Παπακωνσταντίνου, Μαρία Θεοδώρου
----------------------------
Technical info:

Για την επεξεργασία της αρχικής ιδέας και τη μεταφορά της σε εικόνα και ήχο, τη δημιουργία του σεναρίου,του storyboard, την επιλογή των λήψεων και της φωτογραφίας, χρειάστηκαν 7 μήνες. Το Editing έγινε με τη χρήση του Sony Vegas Pro v.10 και χρειάστηκαν συνολικά 72 ώρες. Τα γυρίσματα έγιναν στις 15 Σεπτεμβρίου 2013 και διήρκεσαν 7 ώρες. Η ταινία γυρίστηκε με μία κάμερα (Sony Handycam HDR-CX210).

Προτεινόμενη ανάλυση αναπαραγωγής εικόνας: 1920x1080 Full HD
Προτεινόμενες ρυθμίσεις αναπαραγωγής ήχου (εφόσον το pc σας είναι συνδεδεμένο με ηχοσύστημα): 0 settings (treble mid bass: 0)
----------------------------
Παραγωγή : Zero Budget Productions