Τί είναι το BigBang online film festival;

Το bigbang είναι ο μοναδικός κινηματογράφος στο διαδίκτυο, αφιερωμένος στη ελληνική κινηματογραφική μικρού μήκους ταινία (μ.μ.τ). Στο bigbang, μ.μ.τ προβάλλονται, δίνοντας βήμα στις δεκάδες ανάλογες δημιουργίες που κάθε χρόνο γίνονται στη χώρα μας, αλλά που πολύ γρήγορα "κλείνονται" στα συρτάρια των σκηνοθετών λόγω της αδυναμίας τους να προβληθούν ευρύτερα δημιουργώντας μια παρακαταθήκη ταινιών που απαντάει στο πάγιο ερώτημα: "Πού θα μπορέσω επιτέλους να δω μικρού μήκους ταινίες?"

Λειτουργεί σε συνδυασμό με τον συμμετέχοντα σκηνοθέτη – παραγωγό, ο οποίος μπορεί να υποβάλει την συμμετοχή του στο bigbang και τον θεατή ο οποίος επιθυμεί να δει ταινίες, να τις ψηφίσει και/ή να τις σχολιάσει.

Στο bigbang εντάσσονται όλες οι ταινίες ανεξάρτητα από το είδος και την θεματολογία (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχεδία, video art, κ.λπ). Η κάθε ταινία συνοδεύεται από την περίληψη της, τους συντελεστές της, φωτογραφίες, μουσική, υλικό making of και άλλα. Μπορείς να βλέπεις τις ταινίες στην αίθουσα του bigbang (flash player) και να τις βαθμολογείς ανάλογα με το πόσο σου αρέσουν αφού εγγραφείς και συνδεθείς, εντελώς δωρεάν.

Μπορείς να ψηφίσεις με το «ψηφοδέλτιο» (κλίμακα από 1 έως 5) αφού δεις τις ταινίες. Η ψήφος μετράει για το top10 των ταινιών, το οποίο ανανεώνεται συνεχώς ανάλογα με τις βαθμολογίες. Παράλληλα μπορείς να σχολιάσεις την ταινία και να δικαιολογήσεις την ψήφο σου. Ο θεατής που έχει δει μια ταινία αν θέλει μπορεί να την ξανασχολιάσει, αλλά όχι να την ξαναψηφίσει.

Online Ψηφιακή αίθουσα.

Η ψηφιακή αίθουσα του bigbang είναι ανοιχτή 24 ώρες το 24ωρο όλο τον χρόνο, σε όλο τον πλανήτη και παντός καιρού. Είναι σχεδιασμένη με το κλασικό πρότυπο της κινηματογραφικής αίθουσας και σας περιμένει σκοτεινή όπως αρμόζει στο σινεμά.

Διαγωνισμός

Αν είσαι θεατής απλώς μπορείς να επιλέξεις, να δεις, να ψηφίσεις και να σχολιάσεις τις ταινίες. Αν συμμετέχεις με ταινία μπορείς να δεις αναλυτικά τον κανονισμό του φεστιβάλ για τους συμμετέχοντες.

Oι ταινίες και η μηχανή αναζήτησης

Μπορείς να βρεις την λίστα με τις ταινίες στις ανάλογες σελίδες τους. Οι τελευταίες καταχωρήσεις ταινιών στο bigbang, φαίνονται και από το «πρόσφατες ταινίες» στην κεντρική σελίδα. Μπορείς να βρεις τους τίτλους των ταινιών και από την μηχανή αναζήτησης ψάχνοντας στον τίτλο ή στον σκηνοθέτη ή περισσότερα πεδία από την μηχανή αναζήτησης εσωτερικά. Με απλό κλικ στον τίτλο της ταινίας που θέλεις να δεις, ανοίγει η σελίδα της ταινίας με τις πληροφορίες και πατάς play. Περιμένεις λίγο μέχρι να φορτώσει η ταινία. Ο χρόνος που περιμένεις είναι ανάλογος των χαρακτηριστικών του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή σου, της σύνδεσης που έχεις και της κατάστασης του δικτύου. Αφού κατέβει την βλέπεις, την ψηφίζεις, την σχολιάζεις. Για κάθε ταινία θα βρεις πλούσιο υλικό όπως περίληψή της, σκεπτικό του σκηνοθέτη, λίστα συντελεστών, φωτογραφίες και μουσικά αποσπάσματα της ταινίας, υλικό making of και άλλα...

Τεχνικά ζητήματα

Οι ταινίες προβάλλονται με την τεχνολογία streaming στο site του bigbang. Οι ταινίες δεν γίνονται download στο δίσκο σας. Αν δεν έχεις εγκαταστήσει τον flash player στον υπολογιστή σου πρέπει να το κάνεις, αν και το ίδιο το site θα σου το ζητήσει. Μπορείς και πρέπει να επιλέξεις την ταχύτητα της σύνδεσής σου, ώστε να βλέπεις την ταινία στην κατάλληλη για τον υπολογιστή σου ανάλυση.

Top10

Οι τίτλοι που είναι στο top10 εμφανίζονται στη δεξιά στήλη. Στην λίστα του top10 δεν μπορείς να κάνεις κλικ, πρέπει να βρεις τις ταινίες από τις άλλες διαδρομές του bigbang.

Συσχετισμοί

Το bigbang λειτουργεί σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα site της t-shOrt (www.shortfilm.gr , www.shortfromthepast.gr και www.t-short.gr) και αυτό του δίνει την μεγαλύτερη δυνατή σχέση με την μικρού μήκους ταινία. Επίσης λειτουργεί σε συνδυασμό με το newsletter της t-shOrt (25.000 διευθύνσεις), μέσα από το οποίο προωθούνται οι ταινίες που συμμετέχουν με τον πλέον ισχυρό τρόπο. Η σύνδεσή μας με όλα τα σχετικά sites δίνει όλη την δυναμική που απαιτείται.

Στόχος

 • Η συμμετοχή των νέων κινηματογραφιστών σε μια διαδικασία γρήγορου, ευέλικτου μικρού κινηματογράφου με συμπυκνωμένες ιδέες, σκηνοθεσίες αλλά και διαδικασίες παραγωγής.
 • Η συγκρότηση (δεδομένου του φθηνότερου τρόπου παραγωγής) όλου του νέου δυναμικού κινηματογραφιστών σε μια ετήσια και διαφορετική internet...ική, φεστιβαλική διοργάνωση.
 • Η σταθερή ετήσια και συνεχώς εξελισσόμενη εκδήλωση ενδιαφέροντος των "ψηφιακών" κινηματογραφιστών.
 • Μόνιμη θέση στο internet για τις κινηματογραφικές ταινίες μικρού μήκους. Η προβολή και η αγορά στο διαδίκτυο. Η κινηματογραφική διανομή της μικρού μήκους ταινίας.
 • Η μικρού μήκους ταινία στην όσο το δυνατόν μικρότερη χρονική εκδοχή της. Η μικρού μήκους ταινία στην ψηφιακή της μορφή. Εναλλακτικό festival κινηματογράφου.

Πού απευθύνεται

 • Πρώτιστα απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα λίγων λεπτών και να απολαύσουν μια ταινία.
 • Γενικά στους νέους ανθρώπους κινηματογραφιστές και μη.
 • Ειδικότερα σε σκηνοθέτες και παραγωγούς με ενασχόληση στην μικρού μήκους ταινία.
 • Στους σπουδαστές των σχολών (όχι πια μεγάλες μικρού μήκους ταινίες).
 • Σε νέους που ασχολούνται με το video και τα multimedia.
 • Στους δημιουργούς του animation, του video art.
 • Στο κινηματογραφόφιλο κοινό.
 • Στους χρήστες του διαδικτύου.

Γιατί στο bigbang;

 1. Γιατί είναι το πρώτο διαδικτυακό φεστιβάλ ψηφιακού κινηματογράφου στην Ελλάδα με τους καλύτερους συσχετισμούς γύρω από την ελληνική μικρού μήκους ταινία.
 2. Γιατί είναι άμεσα συνδεδεμένο με την κύρια βάση δεδομένων για την ελληνική μικρού μήκους ταινία, στο αρχείο ταινιών, στην θέση www.shortfilm.gr. Η t-shOrt διαθέτει το μοναδικό portal στο internet για την ιστορία της ελληνικής κινηματογραφικής ταινίας μικρού μήκους. Βασικό του περιεχόμενο η συνολική παραγωγή των ελληνικών ταινιών μικρού μήκους από το 1932 έως σήμερα, σε μια βάση δεδομένων πολύτιμη για όλους. Οι ταινίες του bigbang εντάσσονται αυτόματα σ΄ αυτήν την βάση δεδομένων και αποτελούν μέρος του συνόλου της ελληνικής παραγωγής. Έτσι η ταινία σου είναι πάντα μέσα στην διαδικασία αναζήτησης από οποιονδήποτε και οποτεδήποτε. Ρίξε μια ματιά και κρίνε. http://www.shortfilm.gr/
 3. Γιατί οι ταινίες μένουν στην αίθουσα του bigbang 365 ημέρες 24 ώρες συνεχώς. Έτσι οι δυνατότητες θέασης των ταινιών είναι απεριόριστες.
 4. Γιατί η ψηφιοποίηση των ταινιών γίνεται από εμάς. Για λόγους ομοιογένειας στην μετατροπή των ταινιών η διαδικασία αφορά στην οργάνωση του φεστιβάλ. Εσείς απλώς μας παραδίδετε την ταινία στο αρχικό format (mini dv, dvd, beta, avi κ.λπ), όπως ακριβώς το συμπληρώνετε και στην αίτηση συμμετοχής.
 5. Γιατί στο bigbang ΔΕΝ υπάρχει προκριματική και κριτική επιτροπή. Οι ταινίες συμμετέχουν στην διαδικασία του top10 με ελεύθερο βήμα για τους δημιουργούς. Τα βραβεία χορηγών απονέμουν οι ίδιοι οι χορηγοί φέρνοντας ακόμη πιο κοντά την διαδικασία των βραβείων στην αγορά και όχι στην υποκειμενική κρίση κάποιας επιτροπής.
 6. Γιατί δεν μας ενοχλεί η διαφήμιση μέσα στο περιεχόμενο των ταινιών.
 7. Γιατί στο bigbang μπορούν να μπουν ταινίες ανεξάρτητα από το έτος παραγωγής.
 8. Γιατί μέσα από το bigbang μπορεί να αγοραστούν ταινίες.
 9. Γιατί με το newsletter της t-short η ενημέρωση και η προώθηση των ταινιών γίνεται εύκολα, γρήγορα, αποτελεσματικά και σε μεγάλο μέρος του κινηματογραφικού χώρου.
 10. Γιατί η t-shOrt είναι η μόνη εταιρεία στον χώρο της μικρού μήκους ταινίας που την αντιλαμβάνεται συνολικά, ολοκληρωμένα και επιδιώκει την εξέλιξή της σε βάθος και σε έκταση χρόνου.
 11. Γιατί απλώς αγαπάμε την μικρού μήκους ταινία !!!!

Συμμετοχή

Διάβασε λεπτομέρειες για τους όρους συμμετοχής στον κανονισμό.

 • Για να στείλεις την ταινία σου, πηγαίνεις στην αίτηση συμμετοχής, συμπληρώνεις τα στοιχεία και την υποβάλλεις ηλεκτρονικά. Προσέχεις τον τρόπο που συμπληρώνεις τα δεδομένα σου γιατί ό,τι και όπως το γράψεις θα εμφανιστεί στη σελίδα σου.
 • Τυπώνεις και υπογράφεις την αίτηση συμμετοχής.

Μας στέλνεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ (χωρίς αυτά δε μπορούμε να επεξεργαστούμε την ταινία και να εμφανιστεί σωστά):

 • την ταινία σου σε mini DV ή αρχείο .avi ασυμπίεστο,
 • την ταινία σου σε DVD,
 • Μία φωτογραφία βασική, σε διάσταση πλάτος 350px x ύψος 213px (350pixel x 213pixel),
 • Εξι φωτογραφίες από την ταινία σε διάσταση πλάτος 120px x ύψος 77px (120pixel x 77pixel),
 • Πέντε φωτογραφίες απο τα γυρίσματα (αν υπάρχουν) σε διάσταση πλάτος 120px x ύψος 77px (120pixel x 77pixel),
 • Μία φωτογραφία του σκηνοθέτη σε διάσταση πλάτος 120px x ύψος 77px (120pixel x 77pixel),
 • Μία φωτογραφία σε διάσταση πλάτος 68px x ύψος 68px (68pixel x 68pixel),
 • την αίτηση συμμετοχής που τύπωσες και υπέγραψες.

Μας στέλνεις ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ:

 • Μουσική από την ταινία σε mp3 (προαιρετικά και μόνο εφόσον είναι πρωτότυπη)
 • Video, making-of της ταινίας σε mini DV και DVD (προαιρετικά)

Χρονοδιάγραμμα

 • Δεν υπάρχει deadline υποβολής αιτήσεων. Το bigbang δέχεται αιτήσεις όλη την σεζόν.
 • Οι ταινίες μένουν online 365 ημέρες, διάστημα το οποίο καθορίζει την παρουσία - προβολή τους για το διαγωνισμό του top20. Μία ταινία βγαίνει από το bigbang μετά από αίτημα του σκηνοθέτη - παραγωγού.
 • Οι παράλληλες εκδηλώσεις μπορούν να γίνονται σε όλο το διάστημα του έτους.
 • Στις παράλληλες εκδηλώσεις του bigbang το πρόγραμμα γίνεται σε συνάρτηση με ανάλογη κάθε περίπτωση.
 • Όποια άλλη ημερομηνία σχετίζεται με το χρονοδιάγραμμα θα ανακοινώνεται από εδώ και με το newsletter της t-shOrt.