Ιστορικό του bigbang

Όλο το πλαίσιο του ιστορικού του bigbang θα καταγράφεται εδώ και θα μπορείς να παρακολουθείς την πορεία του σε σχέση με τον χρόνο και τον τρόπο.

Η γέννηση του bigbang χρονολογείται το 2003. Όπως κάθε δυναμικό σχέδιο, έτσι και το bigbang βρήκε στον δρόμο του δυσκολίες και αντιξοότητες πολλές και μεγάλες. Το μεράκι όμως και το πάθος για την δουλειά μας ήταν αιτία υπομονής και επιμονής για τα σχέδιά μας. Εν τέλει ο καλύτερος αποδέκτης είναι το κοινό και ευχόμαστε να συμβαίνει αυτό όσο το bigbang θα είναι σε δράση.

Χρονολογία Με λίγα λόγια η πορεία του bigbang
1998 Στο πλαίσιο του «μικρό», σωματείου για την μικρού μήκους ταινία, πρώτη διατύπωση της ιδέας, για την συγκρότηση και προώθηση της μικρού μήκους ταινίας μέσα από το διαδίκτυο με ένα site που θα αποτελεί σημείο για την ιστορία της. Η ιδέα, αν και ενθουσίασε, δεν τελεσφόρησε.
2001 Ίδρυση της t-short και δημιουργία του www.shortfilm.gr, μοναδικού portal για την ιστορία της ελληνικής κινηματογραφικής ταινίας μικρού μήκους. Το σκεπτικό για την εξέλιξη του site ήταν ο εμπλουτισμός του με το multimedia υλικό των μικρού μήκους ταινιών. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του bigbang, ενός φεστιβαλικού ενδιαφέροντος site, αλλά ταυτόχρονα και συμπληρωματικού με το shortfilm. 
2003 Σχεδιασμός του bigbang με πρώτο σταθμό την εταιρεία rosebud, εταιρεία διανομής κινηματογραφικών ταινιών. Η rosebud με τον Ζήνο Παναγιωτίδη, στηρίζει την προσπάθειά μας με την συμμετοχή της, δίνοντας βραβείο συμβολαίων διανομής σε τρεις από τις ταινίες του bigbang που θα επιλέξει. Η αρχή έγινε μιας και η διανομή ήταν πάντα στο επίκεντρο του ζητήματος της μικρής ταινίας.
2003 Κατοχύρωση του σχεδιασμού του bigbang  σε συμβολαιογράφο
2003 - 2004 Επαφές, ενημέρωση και αίτημα  συνεργασίας για το bigbang με τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ολυμπιάδας που όμως δεν απέδωσαν ποτέ. Αντί αυτού ο οργανισμός, κλέβοντας την ήδη κατατιθέμενη ιδέα του bigbang, προσπάθησε ανεπιτυχώς τη δημιουργία του micropolis, ενός παρόμοιου με το bigbang site, μια κακιά απομίμηση του, που πολύ γρήγορα έκλεισε λόγω της αδυναμίας και της άγνοιας των ανθρώπων του, για την μικρού μήκους ταινία.
2004 - 2010

Επίμονες προσπάθειες για συμμετοχή της πολιτείας - ΥΠ.ΠΟ. Συνάντησεις, ενημερώσεις και αιτήματα για τον σχεδιασμό του bigbang που όμως δέν απέδωσαν. Μακροχρόνια προσπάθεια για την ενημέρωση του τότε συμβούλου κινηματογραφίας προκειμένου να στηριχθεί το bigbang από την πολιτεία δεν απέδωσαν.

Μακροχρόνια προσπάθεια για την ενημέρωση του τότε συμβούλου κινηματογραφίας προκειμένου να στηριχθεί το bigbang από την πολιτεία. Δεν απέδωσε.
Συνεργασίες με πολλές εταιρείες, όλες ιδιωτικές (είναι τυχαίο?), που όχι μόνο τους ενθουσίασε η ιδέα αλλά πολύ γοργά και αποτελεσματικά συνέβαλαν με την απόφασή τους. (Φάσμα ltd, , Τόνικον, Art Wave, Ordino, Μελωδία, Λάμψη, Εντροπία, κ.α)
2003 Πρώτος σχεδιασμός της ιστοσελίδας του bigbang από την Conceptum και ανέβασμα στο internet στην θέση www.shortfilm.gr/bigbang
2004 Ολοσέλιδη καταχώρηση, για την δημιουργία του bigbang στον κατάλογο του φεστιβάλ της Δράμας 2004.
2006 Πρόταση για χορηγία επικοινωνίας στην ΕΡΤ. Απερρίφθη.
2006 Σχεδιασμός και κυκλοφορία flyer του bigbang, διανομή του στο φεστιβάλ της Δράμας και την Αθήνα.
Πρώτη δημοσίευση - αναφορά του bigbang στο περιοδικό Δίφωνο.
2006 Εντάσσεται στο bigbang ο θεσμός του Φεστιβάλ φανταστικού κινηματογράφου "Βαγγέλης Κοτρώνης". Ολες οι ταινίες του φεστιβάλ Φανταστικού κινηματογράφου παίζονται online στο bigbang με στόχο το βραβείο κοινού.
2008 Νέος σχεδιασμός της ιστοσελίδας του bigbang από την Web Relations.

Συνεργασία με το μικρό πολυτεχνείο. Προβολές, σεμινάρια.

2008 Ανακοίνωση και επίσημη έναρξη του bigbang ως βασικό φεστιβάλ διαδικτυακών ταινιών.

Το bigbang αρχίζει να διαδίδεται και να γίνεται γνωστό στο κοινό. Εχει ήδη σημαντικές συμμετοχές, πάρα πολλά μέλη και μεγάλη κίνηση επισκεπτών. Και όλα αυτά χωρίς χορηγούς ή χορηγούς επικοινωνίας (βλέπε άρνηση της ΕΡΤ)

2009 Δεύτερη απόρριψη από την ΕΡΤ για το αίτημα χορηγίας επικοινωνίας.
2010

Όμως η διοίκηση του Ε.Κ.Κ αποφασίζει την στήριξη του bigbang. Επίσης το Ι.Ο.Μ με την νέα διοίκηση του αποφασίζει την στήριξη των εντύπων του bigbang.

Φτιάχνονται τα πρώτα έντυπα (αφίσα και flyer). Για πρώτη φορά το αίτημα πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα. Στο φεστιβάλ μικρού μήκους της Δράμας, παίζονται από το bigbang, ψηφιακά, ταινίες και μάλιστα σε πρώτη μεταμεσονύκτια για τον θεσμό της Δράμας προβολή, στο ανοιχτό θεατράκι της Αγ. Βαρβάρας. Παρόλη την ημερήσια βροχή, η εκδήλωση πετυχαίνει τον στόχο της με ατμόσφαιρα και καλή διάθεση. Προβλήθηκε ολο το διαγωνιστικό τμήμα του bigbang που αριθμούσε 44 ταινίες σε ένα τρίωρο πρόγραμμα, πραγματικά πολύ καλές εντυπώσεις.

Οι προβολές του bigbang στήν Πάτρα κάνουν μεγάλη αίσθηση και τις τρεις ημέρες της διοργάνωσης. Επίσης το εβδομαδιαίο πρόγραμμα στο Θέατρο επι Κολωνώ δημιουργεί πολύ ωραίες μικρές συντροφιές παρέα με τις ταινίες.

Στo θέατρο "επι κολωνώ" σε πολύ ώραία ατμόσφαιρα προβάλονται οι ταινίες του bigbang. Επίσης σε εκδήλωση για το ψηφιακό σινεμά στο Καματερό με την συμπαράσταση του Δήμου Καματερού.
Η πρώτη εκδήλωση απονομής των βραβείων του bigbang γίνεται με πολύ μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα της κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης.
Δίδεται στην τελετή λήξης του φεστιβάλ φανταστικού κινηματογράφου, το βραβείο κοινού που προκύπτει απο το top10 της βαθμολόγησής τους στο bigbang.
2012 Νέος άποψη της ιστοσελίδας του bigbang με καλύτερο εικαστικό - γραφίστικο σχεδιασμό και μοντέρνα γωνία. Δείτε την προηγούμενη εκδοχή του bigbang στις τρεις σελίδες : κεντρική 1, σελίδα ταινιών 2, κινηματογραφική αίθουσα 3. Η ένταξη των τμημάτων "η ταινία της εβδομάδας", "ξέρετε ότι..." "γνωστά ονόματα" και "τυχαία φωτογραφία" το κάνουν ποιό πλούσιο και διασκεδαστικό. Επίσης το bigbang στις εφημερίδες και τα περιοδικά στις στήλες των θεαμάτων μαζί με τους κλασικούς κινηματογράφους.
2017 Ανασχεδιασμός και αισθητική - γραφιστική ενοποίηση των τριών sites (shortfilm.gr (2001), bigbang.gr (2003) και shorfromthepast (2004) κάτω απο το γενικό domain "shortfilm.gr"