ΕΡΦΟΙ (ταινία μικρού μήκους) (ταινία από το internet)

Ψήφισε την ταινία

Είσαι ο παραγωγός ή ο δημιουργός αυτής της ταινίας και διαφωνείς να προβάλλεται στο shortfilm.gr; Στείλε μας την γνώμη σου στο info@t-short.gr και η ταινία θα εξαιρεθεί από την λίστα μας.
Η ταινία δεν διαγωνίζεται. Είναι ενσωμάτωση στο site μας της αρχικής της ανάρτησης και η προβολή της εδώ είναι μόνο για αρχειακούς λόγους και σε καμία περίπτωση εμπορικούς.

ΕΡΦΟΙ (ταινία μικρού μήκους) (ταινία από το internet) Αναλυτικά στοιχεία ταινίας

Γενικά στοιχεία

Σκηνοθέτης:
Μποτονάκη Ελβίνα
Είδος:
Μυθοπλασία

Περιγραφή




Η ταινία ”ΕΡΦΟΙ” παρουσιάζει μια διαχρονική ανάγνωση της καταπιεσμένης θέσης της γυναίκας και της έκφρασης της σεξουαλικότητας της, τοποθετημένη σε ένα μικρό χωριό της Κρήτης με το όνομα Έρφοι. Προς διερεύνηση αποτελεί το σημείο εκείνο στο οποίο το τραυματικό παρελθόν και το υποτακτικό παρόν έρχονται σε ρήξη προκειμένου να επέλθει η αρχέγονα πολυπόθητη φυγή από το οικείο: την γνώριμη, τετριμμένη, τυραννική πατριαρχία.

Το κοινωνικό δράμα ”ΕΡΦΟΙ” προκρίθηκε στο φεστιβάλ και θα διαγωνιστεί για τις εξής διακρίσεις: ΧΡΥΣΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ειδικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη , Βραβείο για την καλύτερη γυναικεία σκηνοθετική παρουσία, διάκριση Φωτογραφίας, διάκριση σεναρίου, διάκριση μοντάζ, διάκριση καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, διάκριση καλύτερης ανδρικής ερμηνείας, διάκριση ήχου, διάκριση σχεδιασμού ήχου, διάκριση πρωτότυπης μουσικής, διάκριση σκηνικών, διάκριση κουστουμιών.

Πρωταγωνιστούν : Ελένη Κερολλάρι ,Παύλος Ιορδανόπουλος

Σενάριο ,σκηνοθεσία , σκηνογραφία ,ενδυματολογία : Ελβίνα Μποτονάκη
Διεύθυνση φωτογραφίας, καταγραφή , sound design, μοντάζ : Σταμάτης Λιόντος
Πρότυπη Μουσική Σύνθεση : Hior Chronik
Drone Camera : Βασίλης Κουτούβαλης
Ηχοληψία : Κρισάκος , Σταμάτης Λιόντος
Υποτιτλισμός : Sophie Kiro

Παραγωγή LionD productions