Ψήφισε την ταινία

Για να ψηφίσεις την ταινία, πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς (δωρεάν).
Η ταινία ψηφίστηκε από 0 επισκέπτες με βαθμολογία 0,00 (για τη βαθμολόγηση των ταινιών χρησιμοποιήθηκε ο αλγόριθμος Bayesian, τον οποίο εφαρμόζει και η Internet Movie Database).

Φωτογραφικό υλικό

Συμπόσιο Αναλυτικά στοιχεία ταινίας

Γενικά στοιχεία

Χώρα:
ΕΛΛΑΔΑ
Είδος:
Ντοκιμαντέρ
Έτος:
2018

Τεχνικά στοιχεία

Format:
DCP/VIDEO HD
Χρώμα:
A/M
Διάρκεια:
21' 0''
Ήχος:
Stereo

Συντελεστές

Σκηνοθέτης:
Ιάσονας Ταβλάς
Παραγωγός:
Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης
Σενάριο:
Ιάσονας Ταβλάς
Διεύθυνση Φωτογραφίας:
Ιάσονας Ταβλάς
Ηχοληψία:
Ιάσονας Ταβλάς
Μοντάζ:
Ιάσονας Ταβλάς

Περίληψη

Το τραπέζι κάτω από τη χαρουπιά στο σπίτι του Νίκου Κούνδουρου στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης αποτελεί κάθε βράδυ σημείο αναφοράς των φίλων του. Ένας άμβωνας κατάθεσης των εσώψυχων όλων των “πιστών”, μια ευκαιρία συνάντησης με το “θεό”. Όλα έχουν ένα λόγο που συμβαίνουν στον κόσμο του Νίκου ακόμη και το θρόισμα του απογευματινού θαλασσινού αέρα ανάμεσα στα καλάμια του κήπου…

«Συμπόσιο»: Στιγμές από τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωής του Νίκου Κούνδουρου
Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - 20-2-2018


Βιογραφικό σκηνοθέτη Ιάσονας Ταβλάς

Ο Ιάσονας Ταβλάς γεννήθηκε το Μάιο του 1970 στο Ηράκλειο. Από τα νεανικά του χρόνια ασχολείται εντατικά με τη φωτογραφία ερασιτεχνικά και αργότερα επαγγελματικά με το φωτορεπορταζ δουλεύοντας έως και σήμερα για το AFP με δημοσιεύσεις σε εφημερίδες και περιοδικά σε όλο τον κόσμο. Εργάζεται μόνιμα ως Δημοσιογράφος-ανταποκριτής στην ΕΡΤ.
Με τη φιλμογραφία ξεκίνησε να ασχολείται το 2014 όταν μέσα από ένα φωτογραφικό πείραμα με τον Νίκο Κούνδουρο δημιουργήθηκαν οι πρώτες κινούμενες εικόνες που μετουσιώθηκαν μετά από τέσσερα χρόνια στο “Symposium”. Η πρώτη κινηματογραφική προσέγγιση πραγματοποιήθηκε μετά από εκατοντάδες ώρες συζητήσεων αλλά και διδασκαλίας από το Νίκο Κούνδουρο. Ακολούθησαν τα γυρίσματα της ταινίας “Platypus Trail” η οποία γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου τον Αύγουστο του 2018 στην Αυστραλία. Τα τελευταία δύο χρόνια ο Ιάσονας Ταβλάς πραγματοποιεί γυρίσματα για το νέο ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει με τίτλο “Η αποκαθήλωση” και αφορά την ζωή των λεπρών στο νησί της Σπιναλόγκα.

Σχόλια επισκεπτών

από το νεότερο από το παλιότερο
Για να δημοσιεύσεις τα σχόλιά σου, πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς (δωρεάν).