Ψήφισε την ταινία

Για να ψηφίσεις την ταινία, πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς (δωρεάν).
Η ταινία ψηφίστηκε από 0 επισκέπτες με βαθμολογία 0,00 (για τη βαθμολόγηση των ταινιών χρησιμοποιήθηκε ο αλγόριθμος Bayesian, τον οποίο εφαρμόζει και η Internet Movie Database).

Φωτογραφικό υλικό

Αρχαιοελληνικός Γρύπας Αναλυτικά στοιχεία ταινίας

Γενικά στοιχεία

Χώρα:
ΕΛΛΑΔΑ
Είδος:
Ντοκιμαντέρ
Έτος:
2007

Τεχνικά στοιχεία

Format:
DVD
Χρώμα:
Χρώμα
Διάρκεια:
13' 56''
Ήχος:
Stereo

Συντελεστές

Σκηνοθέτης:
Γρηγόρης Ζώρζος
Παραγωγός:
Γρηγόρης Ζώρζος
Σενάριο:
Γρηγόρης Ζώρζος
Διεύθυνση Φωτογραφίας:
Γρηγόρης Ζώρζος
Μοντάζ:
Γρηγόρης Ζώρζος

Περίληψη

Το μελετητικό ερευνητικό έργο «ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΡΥΠΑΣ», του συγγραφέα Γρηγόρη Ζώρζου, αναλύει την μορφή και τους συμβολισμούς του Γρύπα (Griffin, Gripas, Griffin, Griffon, грифон, Gryffen, girphinne, gryfoun, gryphen) σύμφωνα με την αρχαία ελληνική διαχρονική σκέψη.
Παρουσιάζονται μορφές του αρχαιοελληνικού Γρύπα από ευρήματα και αρχαία νομίσματα που είναι άγνωστα στον σύγχρονο κόσμο μας.
Ο Γρύπας ήταν ένα από τα ονομαζόμενα τέρατα ή παράξενα όντα της αρχαίας Ελλάδας. Για τους αρχαίους έλληνες ο συμβολισμός του Γρύπα ήταν σαφής και ξεκάθαρος και για αυτόν τον λόγο κάθε άλλη παράσταση Γρύπα ήταν πλαστογράφηση της πραγματικής εσωτερικής αποκάλυψης που η μορφή και λογική του Γρύπα μετέφερε και σημαίνει την απαγορευμένη πολεμική Γνώση ή την ανδρεία και την μαχητική ικανότητα και τις μαχητικές τέχνες και κλειστά μυστικά αυτών στους πολλούς.
Ο Γρύπας έχει ως δράση την σωτήρια των αδυνάτων.

Σκεπτικό - Σχόλια

Γενικά ο Γρύπας (Griffin) όπου και όταν εμφανίζεται σε αρχαιοελληνικά ευρήματα έχει πάντα μια ειδική σημασία και μια ειδική σημαντική ή δηλωτική έννοια έρευνας με την κοσμική συνείδηση και γνώση και τους θεματοφύλακες της που συσχετίζεται με τις πολεμικές τέχνες, την ανδρεία, την υπεράσπιση των αδυνάτων, την στρατηγική, την άμυνα κ.λπ. και παρουσιάζω τις διάφορες μορφές του αρχαιοελληνικού Γρύπα μέσα από ευρήματα και αρχαία νομίσματα που είναι άγνωστα στον σύγχρονο κόσμο μας.

Βιογραφικό σκηνοθέτη Γρηγόρης Ζώρζος

Το βιογραφικό και η φιλμογραφία του σκηνοθέτη είναι στην ιστοσελίδα http://www.filmfestivalworld.com/member/profile/id/zorzos/

Σχόλια επισκεπτών

από το νεότερο από το παλιότερο
Για να δημοσιεύσεις τα σχόλιά σου, πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς (δωρεάν).
5/9/2009 9:54:51 μμ

zorzos@otenet.gr

Το έργο αυτό βραβεύθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ στην Αυστρία
29/10/2008 7:05:45 μμ

zorzos@otenet.gr

Το έργο αυτό υπάρχει στο Διεθνές Φεστιβάλ της Κίνας GZDOC 2008