Ψήφισε την ταινία

Για να ψηφίσεις την ταινία, πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς (δωρεάν).
Η ταινία ψηφίστηκε από 1 επισκέπτη με βαθμολογία 0,09 (για τη βαθμολόγηση των ταινιών χρησιμοποιήθηκε ο αλγόριθμος Bayesian, τον οποίο εφαρμόζει και η Internet Movie Database).

Φωτογραφικό υλικό

Ψιλικά? Αναλυτικά στοιχεία ταινίας

Γενικά στοιχεία

Χώρα:
ΕΛΛΑΔΑ
Είδος:
Μυθοπλασία
Έτος:
2008

Τεχνικά στοιχεία

Format:
miniDV
Χρώμα:
Χρώμα
Διάρκεια:
7' 47''
Ήχος:
Stereo

Συντελεστές

Σκηνοθέτης:
Χρήστος Τσάκαλος
Παραγωγός:
Χρήστος Τσάκαλος, -, -
Σενάριο:
Χρήστος Τσάκαλος
Διεύθυνση Φωτογραφίας:
Ανδρέας Λαμπρόπουλος
Μουσική:
Chriss Jackalman
Ηχοληψία:
Ανδρέας Λαμπρόπουλος
Μοντάζ:
Ανδρέας Λαμπρόπουλος
Σκηνικά:
-
Κοστούμια:
-
Ηθοποιοί:
Παύλος Πολοτσάνην, Πέγκυ Τούμπα, Χρήστος Γραμμένος, Ραλού, Κορίνα Ταχυνάκου, Ανδρέας Λαμπρόπουλος

Περίληψη

Ο Κωστάκης, το καλύτερο παιδί της γειτονίας. Φτωχός, αλλά τίμιος, εργατικός, ορφανός από γονείς (προσφάτως) και μόνος. Δεν πειράζει κανένα, δεν ενοχλεί κανένα, ούτε μυρμήγκι που λέει ο λόγος. Μαλ…ας, με όλη τη σημασία της λέξης!
Ή, μήπως, όχι και τόσο;

Σκεπτικό - Σχόλια

Η ταινία δημιουργήθηκε έπειτα από ένα στοίχημα που έβαλα με τον εαυτό μου και μάλιστα μεθυσμένος: “Πώς να γυρίσω ένα φιλμάκι μικρού μήκους με στοιχεία, τόσο στο σχηματικό – ομολογώ – σενάριο, όσο και στη σκηνοθεσία, δανεισμένα από ταινίες και είδη που αγαπώ, με μηδενικό budget, με φυσικούς φωτισμούς και σε υπάρχοντες χώρους, με βιωματικά στοιχεία και, τέλος, με ερασιτέχνες – γεμάτους μεράκι, όμως – συντελεστές.” Πιστεύω πως τα κατάφερα, κατά την άποψή μου πάντα.

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας

Βιογραφικό σκηνοθέτη Χρήστος Τσάκαλος

O Χρήστος Τσάκαλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1979. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ειδίκευσης Γραφιστών του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου (1998-1999), του Τμήματος Εφαρμοσμένης Ζωγραφικής του Α.Κ.Τ.Ο. (1999-2002), καθώς και του Τμήματος 3D Animation του Α.Κ.Τ.Ο. (2002-2003). Επίσης ασχολείται συστηματικά με την Φωτογραφία. Έχει συνεργαστεί με διάφορες διαφημιστικές εταιρίες (ως γραφίστας-εικονογράφος-φωτογράφος) και για μια περίοδο υπήρξε συνεργάτης του Μη-Κερδοσκοπικού Καλλιτεχνικού Συλλόγου Γυμνός Όφθαλμος. Έργα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά 9 (Ένθετο Ελευθεροτυπίας), Mosquito (Fanzine, στο οποίο συνεπιμελείτο την έκδοση) και στο Uman. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Το φιλμ “Ψιλικά?” είναι η 1η μικρού μήκους ταινία του.

Σχόλια επισκεπτών

από το νεότερο από το παλιότερο
Για να δημοσιεύσεις τα σχόλιά σου, πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς (δωρεάν).
2/7/2012 10:29:32 πμ

xray@in.gr

Πάρα πολύ ωραία ιδέα, εξαιρετικό το χιούμορ και ευρηματικότητα. Όλα αυτά στο σενάριο όμως μόνο, γιατί οι ηθοποιοί κατέστρεψαν αυτή την ωραία απόπειρα. Αφ' ενός ήταν όλοι τους ανεπαρκέστατοι, αφ' ετέρου, δεν είχαν καμιά σκηνοθετική οδηγία. Μια πολύ ωραία ιδέα που σε αυτή την κινηματογραφική της υλοποίηση καταστράφηκε εντελώς.