Ψήφισε την ταινία

Για να ψηφίσεις την ταινία, πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς (δωρεάν).
Η ταινία ψηφίστηκε από 0 επισκέπτες με βαθμολογία 0,00 (για τη βαθμολόγηση των ταινιών χρησιμοποιήθηκε ο αλγόριθμος Bayesian, τον οποίο εφαρμόζει και η Internet Movie Database).

Φωτογραφικό υλικό

Μακιγιάζ Αναλυτικά στοιχεία ταινίας

Γενικά στοιχεία

Χώρα:
ΕΛΛΑΔΑ
Είδος:
Μυθοπλασία
Έτος:
1994

Τεχνικά στοιχεία

Format:
35mm
Χρώμα:
Χρώμα
Διάρκεια:
9' 42''
Ήχος:
Stereo

Συντελεστές

Σκηνοθέτης:
Άρης Φατούρος
Παραγωγός:
Άρης Φατούρος
Σενάριο:
Γιατζουζάκης Δημήτρης - Μπουρνιάς Πάνος - Κουτούζης Γιάννης - Χατζηγιώργης Ντίνος
Διεύθυνση Φωτογραφίας:
Μαραγκουδάκη Κατερίνα
Μουσική:
Κυπουργός Νίκος
Ηχοληψία:
Κίττου Ντίνος
Μοντάζ:
Θεοχάρης Χρόνης
Σκηνικά:
Αρσένη Αναστασία
Ηθοποιοί:
Ανέστη Γεωργία, Μακάτη Ιφιγένεια
Άλλοι συντελεστές:
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Χατζηδημητράκη Δέσποινα

Περίληψη

Δείτε τα στοιχεία της ταινίας εδώ

Δύο αδελφές, η “Ωραία” και η “Άσχημη”.
Δύο κουλτούρες, της μόδας και του βιβλίου.
Η απόπειρα της “Ωραίας” να ομορφύνει την “Άσχημη” έχει αναπάντεχο τίμημα τη δική της κατάπτωση.

Βιογραφικό σκηνοθέτη Άρης Φατούρος

Ο Άρης Φατούρος γεννήθηκε στη Λευκάδα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε επίσης Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο και Σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου. Εργάστηκε πρώτα στην ιδιωτική εκπαίδευση, διδάσκοντας φυσική και μαθηματικά, και μετά στον κινηματογράφο και την τηλεόραση ως βοηθός σκηνοθέτη, διευθυντής παραγωγής, παραγωγός και σκηνοθέτης. Ταινίες του έχουν διακριθεί κατ’ επανάληψη στην Ελλάδα και διεθνώς. Υπήρξε συνιδρυτής του σωματείου μικρό (1995). Ως ειδικός σύμβουλος της ΕΡΤ (1999) σχεδίασε και υλοποίησε το πρόγραμμα μικροφίλμ, στο πλαίσιο του οποίου έχουν παραχθεί περί τις 200 μικρές ταινίες, με δεκάδες εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις. Από το 2017 σχεδίασε και συντονίζει το διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα Διάπλασις του καναλιού της Βουλής, με συγκομιδή περί τα 100 δεκαπεντάλεπτα φοιτητικά ντοκιμαντέρ (Φοιτητιβίσματα). Υπήρξε σύμβουλος του ευρωπαϊκού προγράμματος MFI Script 2 Film Workshops (2001-19) και μέλος κριτικών επιτροπών σε κινηματογραφικά φεστιβάλ. Συνέγραψε άρθρα, εισηγήθηκε σε συνέδρια για την κινηματογραφική εκπαίδευση και μετείχε στην εκπόνηση μελετών σχετικά με την ενδεδειγμένη πολιτική για τη δημόσια τηλεόραση και την ελληνική κινηματογραφία. Είναι ιδρυτικό στέλεχος (2002) του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής, όπου και εργάζεται ως Σύμβουλος Προγράμματος.


ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ

2019 «ΒΙΑΙΗ ΕΞΙΣΩΣΗ», 3D Animation, 5΄, Σκην. Αντώνης Ντούσιας Δημιουργικός παραγωγός. Βραβείο καλύτερης ταινίας animation στο φεστιβάλ Δράμας και 10 διεθνή βραβεία. Επίσημη συμμετοχή στο φεστιβάλ animation του Ανσύ και σε δεκάδες διεθνή φεστιβάλ. Διανομή στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ.

2016 «ΑΙΝΙΓΜΑ», 3D Animation, 9΄, Συν-σκηνοθεσία με τον Αντώνη Ντούσια. Δημιουργικός παραγωγός. Παραγωγή Steficon, ΕΡΤ, ΕΚΚ. Βραβείο καλύτερου animation, διάκριση εικαστικής και τεχνικής επίτευξης στο διεθνές φεστιβάλ Δράμας και 15 άλλα διεθνή βραβεία. Βραβείο ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το καλύτερο Animation. Επίσημη συμμετοχή στο φεστιβάλ animation του Ανσύ και σε 80 άλλα διεθνή φεστιβάλ. Διανομή στον ΔΑΝΑΟ και σε πολλές άλλες αίθουσες στην Αθήνα και την περιφέρεια.

2013 «ΣΤΟΡΓΗ ΣΤΟ ΛΑΟ», ντοκιμαντέρ 90΄, Σκην. Βασίλης Δούβλης Παραγωγός (Βουλή-Τηλεόραση). Συμμετοχή σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Βραβείο για το καλύτερο δημιουργικό ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λονδίνο (2013).

2006 «ΕΔΩ ΛΟΝΔΙΝΟ 1939-2005, Η Αρχή και το Τέλος», 28΄ Ντοκιμαντέρ παραγωγής της Βουλής. Σενάριο και σκηνοθεσία. Συμμετοχή σε πολλά Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Βραβείο Καλύτερου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ στο 1ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λονδίνο (2008). Βραβείο Μοντάζ στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας (2007)

2003 «ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ» - ταινία μικρού μήκους, 13΄. Σκηνοθεσία. Παραγωγή t-shOrt, ΕΚΚ, ΕΡΤ. Συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ. Πολλαπλή διανομή σε Αθηναϊκούς κινηματογράφους.

1998 «ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΧΩΚΙΝΓΚ» - ντοκιμαντέρ για την ΕΡΤ. Σκηνοθεσία- παραγωγή σε συνεργασία με τον Δημήτρη Γκουζιώτη.

1996-98 «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΒΕΡΕΝΙΚΗ» - σειρά 13 επιστημονικών ντοκιμαντέρ για την ΕΡΤ, βασισμένη στο βιβλίο του Καθ. Γιώργου Γραμματικάκη «Η Κόμη της Βερενίκης». Εκτελεστικός παραγωγός και συνεργασία στη σκηνοθεσία με τον Φώτο Λαμπρινό. Βραβείο καλύτερης σειράς ντοκιμαντέρ 1998.

1996 «Τα χρυσά Μήλα των Εσπερίδων» - ταινία μεγάλου μήκους Εκτελεστικός Παραγωγός. Σκηνοθεσία Σοφία Παπαχρήστου.

1995 «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ» - ντοκιμαντέρ για την ΕΡΤ. Σενάριο και σκηνοθεσία. Συμμετοχή στο τηλεοπτικό Φεστιβάλ του Μονάχου.

1994 «ΜΑΚΙΓΙΑΖ» - ταινία μικρού μήκους, 10΄.
Σκηνοθεσία και παραγωγή. Διάκριση σεναρίου φεστιβάλ Δράμας.
Κρατικό Βραβείο ΥΠ.ΠΟ. και βραβείο Ε.Κ.Κ. Συμμετοχή στα διεθνή φεστιβάλ Κιέβου και Μονπελιέ. Πολλαπλή διανομή σε Αθηναϊκούς κινηματογράφους.


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

2002- σήμερα ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σύμβουλος Προγράμματος στην Τηλεόραση της Βουλής.

2017-σήμερα Συντονιστής διαπανεπιστημιακού προγράμματος Διάπλασις.

2001- 2019 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΜΙΚ) Σύμβουλος του ευρωπαϊκού προγράμματος ανάπτυξης σεναρίων MFI Script2Film Workshops στο πλαίσιο του MEDIA Training Programme της Ε.E.

1998-2000 ΕΡΤ Α.Ε./ΕΤ1
Ειδικός Σύμβουλος Γενικού Διευθυντή σε θέματα Κινηματογραφίας και Προγράμματος. Συντονιστής του προγράμματος μικροφίλμ.

1996-98 PROFIT ΕΠΕ - Κ. Κουτσομύτης & Υιός «Μεγάλος Θυμός», δραματική σειρά 26 επεισοδίων για το Mega. Οργάνωση και διεύθυνση παραγωγής.

1996 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (Παναθηναϊκό Στάδιο) Διεύθυνση Παραγωγής στον Εορτασμό της Εκατονταετηρίδας των Ολυμπιακών Αγώνων.

1995 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΕΟΤ Διεύθυνση Παραγωγής στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 1900 έτη από την Αποκάλυψη του Ιωάννου στην Πάτμο, με την Ειρήνη Παπά, σε κείμενα Γιώργου Χειμωνά και σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά.

1994 «SOMEONE ELSE’S AMERICA» - Κινηματογραφική ταινία του Goran Pascalievits, επίσημη συμμετοχή Φεστιβάλ Καννών 1995. Location manager και διευθυντής παραγωγής.

«THE GODS OF SKIDROW» - Κινηματογραφική ταινία του Alkis David. Location manager και βοηθός σκηνοθέτη.

1990-1993 Διευθυντής Παραγωγής και Βοηθός Σκηνοθέτη σε αρκετές ταινίες («Φανουρόπιτα», «Παράθυρο στη θάλασσα», «Ο Αμερικάνος», «Ένας Ύποπτος Πολίτης», «Τριάδα» κ.α.)


ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

2000-2001 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Διδασκαλία σε σεμινάρια κινηματογραφικής παραγωγής.

1995-96 ΣΧΟΛΗ INTERGRAPHICS
Διδασκαλία Σκηνοθεσίας και Σεναρίου σε σπουδαστές κινουμένου σχεδίου.

1980-90 Καθηγητής Φυσικής και Μαθηματικών στην ιδιωτική εκπαίδευση.

ΣΠΟΥΔΕΣ
1988-89 ΣΧΟΛΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ Λ. ΣΤΑΥΡΑΚΟΥ
Σπουδές Σκηνοθεσίας.

1985-86 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Σπουδές Πολιτικών Επιστημών.

1980-84 ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Σχολή Θετικών Επιστημών, Τμήμα Φυσικής.
Πτυχίο Φυσικών Επιστημών.

Σχόλια επισκεπτών

από το νεότερο από το παλιότερο
Για να δημοσιεύσεις τα σχόλιά σου, πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς (δωρεάν).