Ψήφισε την ταινία

Για να ψηφίσεις την ταινία, πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς (δωρεάν).
Η ταινία ψηφίστηκε από 0 επισκέπτες με βαθμολογία 0,00 (για τη βαθμολόγηση των ταινιών χρησιμοποιήθηκε ο αλγόριθμος Bayesian, τον οποίο εφαρμόζει και η Internet Movie Database).

Φωτογραφικό υλικό

Εβίβα Αναλυτικά στοιχεία ταινίας

Γενικά στοιχεία

Χώρα:
ΕΛΛΑΔΑ
Είδος:
Μυθοπλασία
Έτος:
2014

Τεχνικά στοιχεία

Format:
HD
Χρώμα:
Χρώμα
Διάρκεια:
15' 28''
Ήχος:
Stereo

Συντελεστές

Σκηνοθέτης:
Νάκος Δημήτρης & Μπάστα Αμέρισσα
Παραγωγός:
Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης, start now, stefilms
Σενάριο:
Νάκος Δημήτρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας:
Φώτου Γιάννης
Μουσική:
Ραμαντάνης Γιώργος
Ηχοληψία:
Καμπερίδης Ορέστης
Μοντάζ:
Μύρτου Νίκος
Σκηνικά:
Λιβιεράτου Νεφέλη
Κοστούμια:
Κωτσίκου Σοφία - Boudoir Team
Ηθοποιοί:
Κοτανίδης Γιώργος, Παναγιωτίδης Άλκης, Πιατάς Δημήτρης, Νικολοπούλου Ζωή, Μαργωμένος Λευτέρης, Θωμαΐδου Χριστίνα

Περίληψη

Ο Βασίλης και ο Άρης ταξιδεύουν προς το χωριό του τρίτου φίλου τους με σκοπό να παρευρεθούν στην κηδεία του. Μια σειρά από απρόσμενες καταστάσεις καθυστερούν τους φίλους από την έγκαιρη άφιξη στον προορισμό τους και τους οδηγούν τελικά σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και επαναπροσδιορισμού της σχέσης τους και των αξιών της φιλίας και της ζωής.

Σκεπτικό - Σχόλια

Η ταινία γυρίστηκε στον δήμο Κύμης-Αλιβερίου και συγκεκριμένα στο Αυλωνάρι, την Κύμη, τους Καλημεριάνους και τον Οξύλιθο.

Βιογραφικό σκηνοθέτη Νάκος Δημήτρης & Μπάστα Αμέρισσα

Ο Δημήτρης Νάκος είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου στον τομέα Φιλοσοφία του Κινηματογράφου. Έχει σπουδάσει, επίσης, «Πολιτιστική Διαχείριση» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Ιστορία, Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος, ενώ επίσης έχει αναλάβει την παραγωγή πολλών ταινιών μικρού μήκους. Η προηγούμενη ταινία του, «Γης Μαδιάμ», απέσπασε το Gold Lion Award στο Διεθνές Φεστιβάλ Βαρκελώνης.


Φιλμογραφία: Γης Μαδιάμ, 17’, 2013/ Οι παλιάτσοι, 6’/ 2012, Βίον Ανθόσπαρτον, 4’, 2011/ Τα μωρά τα φέρνει ένα πουλί, 3’, 2011/ Felix Culpa, 11΄, 2011/ Κάπου στον Χάρτη, 5’, 2010/ Ο Γιος, 6’, 2010/ Φωτεινή και Αλεξάνδρα, 17΄, 2009/ Μαζί, 14’, 2008


Η Αμέρισσα Μπάστα είναι απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Πολιτιστικής Διαχείρισης» του ίδιου τμήματος. Εργάζεται τα τελευταία χρόνια στον χώρο της διαφήμισης και επικοινωνίας. Έχει σκηνοθετήσει 6 ταινίες μικρού μήκους και έχει συμμετάσχει σε αρκετές ακόμα ως βοηθός σκηνοθέτη. Οι ταινίες της έχουν συμμετάσχει και βραβευθεί σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φιλμογραφία

«Χρήστος και Δήμητρα», κωμωδία, 13΄, 2015 «Εβίβα», κωμωδία, 16΄, 2014 «Ο Χριστός σταμάτησε στου Γκύζη», δράμα, 11΄, 2013 «H Στέλλα και εγώ», κωμωδία, 4.30΄, 2012 «Μονάδα», επιστημονικής φαντασίας, 13΄, 2010

Ο Δημήτρης και η Αμέρισσα είναι, εκτός από κινηματογραφικό, ζευγάρι και στη ζωή.

Σχόλια επισκεπτών

από το νεότερο από το παλιότερο
Για να δημοσιεύσεις τα σχόλιά σου, πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς (δωρεάν).